Westerstraat krijgt kleurige groenstrook

0

Afgelopen zaterdag 21 maart onderging de groenstrook van de Westerstraat een make-over: bewoners plaatsten in de ochtend kleurige planten. Wethouder Cora-Yfke Sikkema hielp mee.

Het initiatief is van de Groengroep Leidsebuurt die groene hot spots in de stenige Leidsebuurt wil. Bewoners willen graag meer kleur aanbrengen. De lange groenstrook in de Westerstraat is het eerste project. Verschillende bewoners hebben een stuk grond geadopteerd om zelf te onderhouden. Ook komen er moestuinbakken, waar liefhebbers eigen groentes in gaan kweken.

De gemeente stelde budget beschikbaar en hovenier Robert Biesot kwam met een beplantingslijst. Zaterdag 21 maart, de eerste lentedag, was het zover. De schop werd in de grond gezet en de planten zijn geplant.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)