Haarlemse bedrijvigheid: Made Buy Nana

1

Meubels laten stofferen, workshops bijwonen, catering, unieke tassen maken of kopen, traiteur… Het kan allemaal bij Made Buy Nana op de Turfmarkt in Haarlem.

Nana Bouwens. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
Nana Bouwens. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.

Nana Bouwens besloot in 2008 dat het na ongeveer 15 jaar kantoorwerk tijd was voor iets anders, dus ging ze op zoek naar “dat anders”. Dankzij diverse cursussen en opleidingen kreeg ze de meeste voldoening bij het werken met haar handen en dan vooral iets ambachtelijks. Een opleiding tot meubelmaker en stoffeerder werden succesvol afgerond en ze ging aan de slag. Het maken van meubels bleek uiteindelijk toch wel heel zwaar werk, dus het werd het werken als stoffeerder. Na een opleiding voor het maken van tassen kwam Nana tot de ontdekking dat het maken van lederen tassen erg leuk en creatief werk is, ook al vindt ze zichzelf niet echt een “tasjesvrouw”.

In het begin huurde Nana per project ruimte en machines. Op termijn was het handiger om wat meer vastigheid te krijgen en te investeren in een eigen werkplaats en machines en gereedschappen. Zo liep ze onder anderen tegen een partijtje industriële naaimachines aan. Toen het pand van haar oma aan de Turfmarkt vrijkwam trok Nana hier met haar bedrijf in en had ze alle ruimte om al haar werkzaamheden en de workshops te doen.

Vorig jaar ontmoette Nana op de woonbeurs Mike. Ze kwamen in gesprek met elkaar en Mike vertelde diensten te verlenen op het gebied van lekker, gezond en verantwoord eten. Van het één kwam het ander en inmiddels kan je lekker eten bij Nana dankzij de culinaire kunsten van Mike. Voor alle catering, klein of groot. Als je toevallig langs de Turfmarkt komt, loop dan even binnen bij Nana en Mike en probeer vooral eens de chocoladetaart met een heerlijk bakje koffie!

Nana is een zeer sociaal persoon, enorm creatief en open-minded. Heb je een idee voor bijvoorbeeld een leuke tas? Samen met Nana kom je tot een persoonlijk en uniek ontwerp dat Nana met grote vakmanschap voor je uitwerkt tot een topproduct.

Workshops. Made Buy Nana. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.Workshops
Op zoek naar een nieuwe hobby of een gezellig avondje of dagje uit? Overweeg dan eens één van de workshops die bij Made Buy Nana zijn te volgen.

De workshops die momenteel zijn te volgen zijn glas graveren, lederen make-up etui of telefoonhoesje maken, lederen tas maken, stoel stofferen, Nana’s maken en beautiful bodies decoreren. Ook leuk als personeelsfeestje of vriendinnenparty.

Exposities
In het pand worden regelmatig exposities gehouden. Op het moment dat ik bij Nana op bezoek was hingen er kunstwerken van Marion Boon. Meer informatie over Marion is te vinden op www.marionboon.info.

Thoen en Thans
Made Buy Nana is aangesloten bij het Haarlemse Thoen en Thans, een groep ondernemers met een ambachtelijke, authentieke en traditionele inslag. Op de website van Thoen en Thans is een leuke route door het centrum van Haarlem te vinden langs de deelnemers. De route is ook verkrijgbaar bij alle deelnemers.

Nieuwsgierig geworden?
Made Buy Nana
Turfmarkt 3
2011 CB Haarlem
T: 023-5834951
I: www.madebuynana.nl
E: info@madebuynana.nl
F: www.facebook.com

Tekst en fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.

1 REACTIE

Comments are closed.