Workshops van Brenda van Osch bij Kennemer Boekhandel

20 SEPTEMBER & 1 NOVEMBER: WORKSHOP PERSOONLIJK SCHRIJVEN DOOR BRENDA VAN OSCH

0

Hoe zeggen we veel met weinig woorden? En wat heeft juist u te vertellen? Met welke stem schrijft u die op? Vind uw eigen stijl tijdens de Workshop persoonlijk schrijven met auteur Brenda van Osch op de woensdagen 20 september en 1 november 2023.

In een goede korte tekst wordt het persoonlijke verbonden met het grotere, bijvoorbeeld een maatschappelijk kwestie. Door het volgen van de gedachtegang van de schrijver leren we hem of haar beter kennen.

Brenda van Osch helpt u met een korte literaire non-fictie tekst tijdens twee bijzondere avonden. Van Osch is freelance journalist en columnist voor onder meer FD Persoonlijk en Psychologie Magazine. Ze schreef Het onvoltooide kind.

Binnen de eerste workshop op woensdag 20 september 2023 zal Van Osch u leren om een begin te maken met het schrijven van een persoonlijke tekst. Wat is een scène? Hoe maak je een tekst beeldend? Hoe schrijf je persoonlijk zonder dat privé wordt? Hoe maak je het persoonlijke interessant voor een breder publiek?

Door middel van oefeningen en algemene schrijftips gaan we dieper in op structuur, stijl en perspectief.

We leren clichés vermijden en de spanning vast te houden. Voor de tweede workshop op woensdag 1 november 2023 schrijft u als huiswerkopdracht een tekst van ongeveer 1000 woorden naar aanleiding van wat u heeft geleerd in de workshop. De 1000 woorden stuurt u op naar Van Osch. In de tweede workshop worden alle korte teksten besproken en krijgt elke deelnemer feedback op het geleverde werk.

Deze speciale workshop bij Kennemer Boekhandel kost € 95,- per deelnemer. De groepsgrootte is maximaal 12 personen. Aanmelden kan via info@kennemerboekhandel.nl

Info
Data: woensdag 20 september & woensdag 1 november 2023
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kennemer Boekhandel (Kleverparkweg 3, Haarlem)
Deelnemerskosten: € 95,-
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig: