Maurits Groen op 27 november in Dorpskerk Bloemendaal

0

Op zondagmiddag 27 november, om 16.00 uur is Maurits Groen, pleitbezorger voor duurzaamheid en in 2015 nummer één in de Duurzame 100 van dagblad Trouw, de gast van Areopagus. Ad van Nieuwpoort gaat met hem in gesprek over zijn passie en zijn dromen.

Groen raakte tijdens zijn studie politicologie bevlogen over de milieu- en ontwikkelingsproblematiek. Was ruim vier jaar hoofdredacteur van het blad Milieudefensie. Richtte daarna een milieucommunicatie-adviesbureau op, werkte voor radioprogramma ‘Vroege Vogels’ en tv-programma ‘Puur Natuur’.

Hij organiseerde o.a. in het Amsterdamse Theater Tuschinski grote landelijke premières van films met een boodschap op het gebied van duurzaamheid, te beginnen in 2006 met An Inconvenient Truth, de film van voormalige Amerikaans vice-president Al Gore over klimaatverandering, en daarna The 11th hour (Leonardo DiCaprio 2007), The Age of Stupid (2009) en Silent Snow (2011). In 2009 organiseerde hij de Nederlandse tournee van de ´Klimaattrein’ die aansluitend doorreed naar Denemarken met aan boord de Nederlandse delegatie aan de klimaattop in Kopenhagen.

Wakawaka
Groen nam mede het succesvolle initiatief tot het klimaatneutraal maken van het FIFA WK-voetbal 2010 in Zuid-Afrika door miljoenen gloeilampen te vervangen door LED verlichting.
Hij ontwikkelde de beroemde zonnelampjes (WakaWaka) waarvan er meer dan 200.000 zijn verspreid. Deze lampjes hebben in diverse Afrikaanse landen het leven op het platteland verlicht en worden verspreid onder vluchtelingen, onder meer in Irak, Syrië en Soedan.

Passie
Ad van Nieuwpoort spreekt met hem over zijn passies en zijn dromen. Op welke manier gaat duurzaamheid ons aan en wat staat ons deze dagen te doen.

Info
Zondag 27 november van 16.00– 17.00 uur
Dorpskerk, Kerkplein, Bloemendaal
Na afloop meet & greet
Toegang: uw gift