Marina Mascarell verbeeldt vrouwenemancipatie op poëtische en beeldende wijze

0

De keuze van KORZO en NDT

Prijswinnend choreografe Marina Mascarell maakte al de hitvoorstellingen The Unreality of Time en “it is like a large animal deep in sleep”. Na een succesvolle première tijdens het CaDance festival presenteren Korzo en Nederlands Dans Theater de tournee van haar nieuwste voorstelling Three Times Rebel. Marina laat zich inspireren door het feminisme en komt na gedegen onderzoek tot een ontnuchterende conclusie. Vijf krachtige dansers gaan letterlijk en figuurlijk de confrontatie aan met onderdrukkende structuren en de normalisering van ongelijkheid. Three Times Rebel staat op dinsdag 21 maart in Theater Bellevue te Amsterdam en sluit de tournee op 2 mei af in de Haarlemse Toneelschuur.

‘Grab ‘m by the pussy’ klonk eerder al schokkend, maar was nog niet zo bedreigend als in Three Times Rebel. – Theaterkrant.nl

Three Times Rebel
Choreografe Marina Mascarell won als aanstormend toptalent de prestigieuze BNG Bank Dansprijs 2015 en werd recent door het dansveld genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Ze weet als geen ander haar maatschappelijke betrokkenheid op poëtische en beeldende wijze in dans te vertalen. Voor Three Times Rebel dook Mascarell met haar dansers in de emancipatiegeschiedenis van vrouwen en werd geconfronteerd met frustrerende structuren van buitensluiting, (symbolisch) geweld en genderongelijkheid. Ruim drie jaar lang deed ze research naar het thema en voerde ze gesprekken met feministen over de hele wereld. Wat blijkt? Vooroordelen, discriminatie en stereotypen zijn ook anno 2017 nog alom aanwezig. Op live muziek van Yamila Ríos ondermijnen de vijf krachtige dansers deze structuren met verve.Three Times Rebel ging 27 januari 2017 in première tijdens het CaDance festival en werd zeer goed ontvangen door de pers.

‘(…) stelling nemen als dansmaker mag weer. Als dat zulke spannende voorstellingen oplevert als Three Times Rebel valt die ontwikkeling alleen maar toe te juichen.’ Het Parool

Bekijk de trailer: https://vimeo.com/201836774

Marina Mascarell en de keuze van Korzo & NDT
Korzo en Nederlands Dans Theater hebben de krachten gebundeld om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en bieden hen een geschikt podium om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Ieder jaar wordt er een choreograaf gekozen en in 2017 is dat het bijzondere choreografische talent van Korzo, Marina Mascarell. Zij ontving in 2015 de prestigieuze BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent en werd in 2016 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Als geen ander weet Marina haar maatschappelijke betrokkenheid op poëtische en beeldende wijze in dans te vertalen.

Info
Dinsdag 2 mei, 20.30 uur, Toneelschuur Haarlem.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)