Toneelschuur presenteert theaterseizoen 2017 – 2018

0

Kaartverkoop start op vandaag (23 mei). Vroegboekvoordeel tot en met zondag 10 september

De Toneelschuur is ook in het seizoen 2017-2018 dé plek om het beste op het gebied van theater en film te zien en te beleven! Dinsdag 23 mei verschijnt de nieuwe theaterbrochure van de Toneelschuur. Het gehele programma en de digitale versie van de brochure staat vanaf 23 mei ook op www.toneelschuur.nl. Hier kunnen 24 uur per dag kaarten worden gekocht. Voor veel theatervoorstellingen geldt t/m zondag 10 september aanstaande een Vroegboekkorting. Deze korting kan oplopen tot € 4,00 per kaart.

Komend seizoen biedt de Toneelschuur diverse series aan die het bezoek aan een voorstelling kunnen verrijken: twee Toneelschuur eXclusief-series, een Dans eXclusief serie en in samenwerking met de Haarlemse Stadsschouwburg is de serie Dubbelspel samengesteld. Tijdens Boek&Schuur staat de relatie tussen boek en theatervoorstelling centraal en na afloop van de Backstage avonden vragen de jonge Toneelschuur ambassadeurs de theatermakers het hemd van het lijf.

Zoals elk seizoen is de Toneelschuur de thuisbasis voor de voorstellingen van Toneelschuur Producties. Het productiehuis komt met maar liefst vier premières in het eigen theater. Het seizoen begint met Het lijden van de jonge Werther. Eline Arbo, nieuwe regisseur bij Toneelschuur Producties, regisseert een zelfgeschreven theaterbewerking van de klassieke roman van Johann Wolfgang von Goethe. Paul Knieriem regisseert de tragikomedie De Huisbewaarder van Harold Pinter en werkt na het grote succes van ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ opnieuw samen met Magne van den Berg en René van ’t Hof. Nina Spijkers wijkt af van het bekende pad van het klassieke repertoire toneel en maakt samen met een club jonge acteurs de muzikale montagevoorstelling Geluk. Na ‘Smekelingen’ en ‘Troje Trilogie’ is Andromache maakt Olivier Diepenhorst opnieuw een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie. Hij heeft hiervoor een ijzersterke cast ter beschikking: bestaande uit o.a. Roeland Fernhout, Kirsten Mulder, Ellen Parren en Matthijs IJgosse.

Op di 23 mei is een groot gedeelte van het nieuwe theateraanbod bekend. Maar dit is nog niet alles! Gedurende het seizoen boekt de Toneelschuur voortdurend nieuwe voorstellingen bij. Tijdens het seizoen worden er onder de noemer Toneelschuur eXtra ook veel inleidingen, nagesprekken en andere randprogramma’s geprogrammeerd. Het actuele (theater) aanbod is altijd te vinden op onze website, in de e-mailnieuwsbrieven en in de tweemaandelijkse theateragenda.

Geïnteresseerden kunnen het theaterprogramma bekijken en/of de brochure digitaal doorbladeren op www.toneelschuur.nl. De gedrukte versie is af te halen in het theater: Lange Begijnestraat 9, 2011 HH te Haarlem. Iedereen die de brochure thuis wil ontvangen kan het aangeven via de website: www.toneelschuur.nl/brochure-aanvragen.