Rijden onder invloed

0

Een 19-jarige man is zaterdagochtend rond 04.00 uur op de Nieuwe Gracht in Haarlem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een uur voor de aanhouding, hadden agenten nog met de jonge Haarlemmer gepraat omdat hij een horecagelegenheid was uitgezet. De man zou naar huis gaan als hij zijn scooter had gevonden. Hij beloofde de politie dat hij niet zou gaan rijden, omdat hij veel had gedronken, maar de scooter lopend mee naar huis zou nemen.

Maar de Haarlemmer verbrak zijn belofte en besloot toch niet met de benenwagen naar huis te gaan. Toen agenten de man wilden aanhouden veranderde zijn gedrag en pleegde hij verzet. Ook scheldwoorden bleef de politie niet bespaard. Aangekomen op het politiebureau weigerde de man een blaastest en een bloedproef. Hierop werd besloten om de Haarlemmer zijn roes uit te laten slapen in de cel.