Kijkje achter de schermen in de Toneelschuur

Meer weten is meer kijkplezier!

0

Ieder seizoen groeit het aantal deelnemers aan de succesvolle toneelkijkreeksen van de Toneelschuur, en het aantal series om uit te kiezen groeit mee! Toneelkijker worden is niet alleen een voordelige manier om veel naar theater te gaan, het is ook leuk om samen met medetheaterliefhebbers niet alledaagse voorstellingen te zien. Na de zomer starten er weer nieuwe reeksen met leuke extra’s, zorgvuldig geselecteerd door de programmeurs. De kaartverkoop is gestart, er is beperkt plek.

In de toneelkijkreeksen van de Toneelschuur leert u op een andere manier naar toneel kijken en uw blik te verbreden. Door de inleidingen en nagesprekken weet u vaak meer dan de rest van het publiek. U ontmoet acteurs, regisseurs, theatermakers en toneelexperts. Met de nodige achtergrondinformatie op zak en interessante anekdotes over de schrijvers, de makers en het stuk wordt kijken naar toneel nog leuker! Tijdens de reeks Toneelschuur eXclusief bezoekt men met een vaste groep van maximaal 40 deelnemers een serie met zes voorstellingen, zorgvuldig geselecteerd door de programmeurs van de Toneelschuur.

Toneelschuur eXclusief 1 (de ‘verborgen’ juweeltjes) bezoekt bijvoorbeeld de voorstelling ‘Instant Love’ gemaakt door Muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam, die afgelopen week op Terschellings Oerol Festival met veel succes in première ging (“Alles klopt in Instant Love. De muziek schrijnt, doet pijn of verleidt en vormt een sublieme eenheid met het spel”, 5 sterren in de Theaterkrant) . Ook de toneelklassieker ‘KRAS’ van Judith Herzberg is onderdeel van Toneelschuur eXclusief 1, waarmee regisseur Paul Knieriem op spectaculaire wijze afscheid neemt bij Toneelschuur Producties. Deze reeks is bijna uitverkocht.

In de serie Toneelschuur eXclusief 2 (eigentijds en eigenwijs) maakt u kennis met spraakmakende theatermakers en hun voorstellingen. In deze reeks bezoekt u bijvoorbeeld de voorstelling ‘A seat at the table’ Het stuk was in juni 2017 een van de smaakmakers op het Oerolfestival. “De kracht zit niet alleen in de confronterende verhalen, maar ook in de beeldende details, de veelheid van overwegingen en emoties, de rauwe liedjes van Amini en het gloedvolle, uitstekende acteren. Een voorstelling die je moet zien.” (NRC Handelsblad, 5 sterren). Theatermaker Saman Amini werd vorig jaar door het NRC uitgeroepen tot een van de rijzende sterren en u ontmoet hem na afloop. Nineties Productions won dit jaar met haar hitvoorstelling ‘Untitled’ de BNG Bank Theaterprijs. Nineties maakt muziektheatervoorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, beeldende kunst en popcultuur schaamteloos door elkaar vloeien. Wij bezoeken hun nieuwste muzikale voorstelling ‘Merkel’, een imaginaire reis door het leven van Angela Merkel.

Deelnemers over Toneelschuur eXclusief “Het is een groot feest om hieraan deel te nemen! Toneelkijken met een extra dimensie. We voelen ons in de watten gelegd”.

Naast Toneelschuur eXclusief organiseert de Toneelschuur samen met de Stadsschouwburg wederom de succesvolle serie Dubbelspel. Theaterkijken in zeven bedrijven met drie voorstellingen in de Toneelschuur en drie in de Stadsschouwburg, bijna allen voorzien van een inleiding. Voorafgaand aan deze serie bezoekt u de unieke masterclass over ‘de kunst van het toneelkijken’.

De series zijn geschikt voor starters en liefhebbers. Het aantal plekken is beperkt , dus wees er snel bij! Kijk voor uitgebreide informatie op www.toneelschuur.nl.