Week van de Toegankelijkheid

0

De gemeente Haarlem vindt het belangrijk dat alle Haarlemmers mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor mensen met een beperking. Daarom heeft de gemeente 2018 uitgeroepen tot het Jaar van de Toegankelijkheid.

Van 1-6 oktober is het de landelijke Week van de Toegankelijkheid. In deze week worden in Haarlem allerlei activiteiten georganiseerd om de bewustwording rond toegankelijkheid te verbeteren.

Ervaringsdag voor raadsleden
De week start met een ervaringsdag voor raadsleden. Op uitnodiging van de ambassadeurs van het Jaar van de Toegankelijkheid, gaan raadsleden zelf ervaren hoe het is om met een beperking in deze stad te leven.

MKB Event
Op 2 oktober organiseert MKB Haarlem voor ondernemers die graag een bijdrage willen leveren aan de toegankelijkheid in de stad het event ‘Hospitality in Business’. Meer informatie daarover vindt u op: www.mkb-haarlem.nl.

Testdag Ongehinderd
Woensdagmiddag 3 oktober doet Haarlem mee aan de Ongehinderd Testdag die in diverse gemeentes in Nederland georganiseerd wordt. Deelnemers gaan op pad om de toegankelijkheid van het centrum in kaart te brengen. De testdag vindt plaats in combinatie met een ervaringsmiddag voor ambtenaren.

Haarlem Vergeet Je Niet
Evenement op donderdagmiddag 4 oktober voor mensen met dementie, mantelzorgers, zorgprofessionals en maatschappelijke partijen. En voor iedereen die wil meedenken en meewerken aan een dementievriendelijk Haarlem. Centraal staan de vragen en wensen van mensen met dementie.

Van 27 september tot 6 oktober is het ook de Week van de Ontmoeting, met als thema: ontmoeten door kunst en cultuur. Voor het programma zie: www.haarlemontmoet.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)