Kunst centrum Haarlem toont werk van zeven kunstenaars uit Bloemendaal

Dag bloemen, dag vogels

0

Vanaf vrijdag 8 maart zijn in Kunst centrum Haarlem werken te zien van de Bloemendaalse kunstenaars: Julia Henneman, Cora Verhoog, Hilde Foks, Mieke Hoefnagels, Ans Doorten, Nelke Masséus en Saskia Tempelman. Tijdens deze grote voorjaarsexpositie tonen de kunstenaars werken die geïnspireerd zijn door ontluikende liefdes, de naderende lente, kwetterende vreemde vogels, openbarstend bloemknoppen en hun thuisbasis Bloemendaal. De tentoonstelling ‘Dag bloemen, dag vogels Bloemendaalse kunstenaars op doorreis’ is te bezichtigen tot en met zondag 14 april aanstaande.

De samenstellers van Dag bloemen, dag vogels hebben zich laten leiden door hun liefde voor aardse werken met soms mystieke en soms humoristische elementen. De tentoonstelling kent o.a. beeldhouwwerk, keramiek, sieraden en schilderwerk. De natuur en de effecten van een startende lente is het leidmotief van deze expositie. De kunstenaars zijn op doorreis, de eindbestemming is in de verte vaag zichtbaar.

Tijdens de tentoonstelling is er op iedere zaterdag van 15-17 uur een performance van Julia Henneman. In haar werk YOU # TOO, gewenste intimiteiten nodigt Henneman bezoekers uit om plaats te nemen en te luisteren naar liefdevolle teksten die zij voorleest.

Bloemencorso
Met het Bloemencorso voor de deur is het Kunst centrum Haarlem extra open op zondag 14 april, op deze dag is de finissage van de tentoonstelling.

Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum in de regio Kennemerland voor kunstuitleen. De collectie bestaat uit meer dan 6000 kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten over beeldende kunst in de ruimste zin van het woord. Het Kunst centrum Haarlem is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Info
Kunst centrum Haarlem
Gedempte Oude Gracht 117-121
2011 GP Haarlem

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)