Debat in de Pletterij: Is loting ook geschikt voor Haarlemse wijkraden?

0

In Nederland bestaan soms al tientallen jaren veel wijk- en dorpsraden. Zo ook in Haarlem, al sinds 1973! Vele daarvan functioneren prima, maar een kritiekpunt is wel, dat ze minder representatief en soms nogal elitair van samenstelling kunnen zijn. Daarom is het nuttig te bekijken, in hoeverre ervaringen met loting in de Oosterparkwijk in Groningen en het wijkcomité Nesselande in Rotterdam ook voor Haarlem bruikbaar kunnen zijn.

Daartoe organiseert de Initiatiefgroep Versterking lokale democratie op woensdagavond 6 februari in de Pletterij een politieke debatavond met wijkraden, belangstellenden en fracties uit de Haarlemse gemeenteraad.

Aanvang: 20 uur tot 22 uur. Leden van de wijkraad in Groningen en het comité in Rotterdam worden geïnterviewd door Jan van Eeden, die het debat leidt; er is film- en videomateriaal met interviews en b.v. de ervaringen met loting in Groningen te zien en uiteraard is er tijd voor debat.

Aan het eind van de avond hopen we de nodige aanbevelingen aan de gemeenteraad te kunnen doen over een mogelijke gemoderniseerde wijkradenstructuur of juist iets heel anders!

De toegang is € 3,00 en voor houders van een HaarlemPas of jongeren onder 25 jaar € 1,50. Reserveren op www.pletterij.nl.