Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

0

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 500 groepen waar meer dan 23.000 ondernemers aan meedoen. Haarlem krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 18 juni.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde,” legt initiatiefnemer André Jonkers van de BroodfondsMakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een Broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND HAARLEM
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl.

tijdstip: dinsdag 18 juni 2019 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie: De Plek, Waarderweg 19, 2031 BN Haarlem
entree: aanmelden vooraf via de website.

Het laatste #Broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)