Ontwerp je eigen game

In de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk

4

Kom woensdag 27 november van 15:30 – 17:00 uur naar de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2) en maak je eigen platformspel met Bloxels Builder.

Met een smartphone of tablet kun je in een paar stappen een eigen game maken. De workshop is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De toegang is gratis, maar bestel wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Heb je zelf een tablet, neem die dan mee en installeer van tevoren de app van Bloxels Builder.

Wat is Bloxels Builder?
Elke Bloxels Builder set bestaat uit een spelbord met 13 x 13 vierkante gaatjes, een berg gekleurde blokjes en een app. De app doet het op bijna elke smartphone of tablet.

Hoe werkt Bloxels Builder?
Met de gekleurde blokjes en het spelbord maak je zogenaamde pixel-kunst. Dit is een soort mozaïeken zoals je dat ook met Ministeck of strijkkralen doet. Met de camera van de smartphone of tablet kun je deze pixel-kunst importeren naar de app, die er via een aantal stappen een platformspel van maakt. Dit gemaakte ‘prototype’ wordt vervolgens getest en aangepast en uiteindelijk kun je er natuurlijk mee spelen.

Info
Woensdag 27 november | 15:30 – 17:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2 | Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

4 REACTIES

Comments are closed.