Lancering Postcode Loterij Buurtfonds voor snelle financiering buurtprojecten

Geld beschikbaar voor eenzame ouderen, samen eten en stadscampings

0

Lokale organisaties, zoals buurthuizen en speeltuinverenigingen, kunnen vanaf vandaag bij het Postcode Loterij Buurtfonds aankloppen voor een financiële bijdrage voor hun buurtproject. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een gemeenschappelijke wijngaard, de ontwikkeling van een stadscamping of wandelen met eenzame ouderen. Om een goed idee snel vleugels te geven, is de aanvraagprocedure kort.

De afgelopen periode zijn er al 39 buurtprojecten gefinancierd waaronder: de ontwikkeling van een stadscamping in Den Helder, het project Tuin & Buurt in Haarlem waar jongeren op het land werken, Maarsbergen aan Tafel, waar buurtbewoners samen eten en recepten uitwisselen, de ontwikkeling van een wijngaard in de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel, en een uitbreiding van de activiteiten van Pupillenkidz in Delfshaven Rotterdam. Deze projecten maken ieder op een eigen manier Nederland een beetje mooier.

Buurtprojecten
In Rotterdam en Amsterdam worden projecten van Stichting NL Cares om met eenzame ouderen door de stad te wandelen, ondersteund. “We zijn erg blij met de bijdrage van het Postcode Loterij Buurtfonds,” zegt Vera Diest van Stichting NL Cares. “Door actieve vrijwilligers te laten wandelen met eenzame ouderen, zorgen we ervoor dat deze ouderen zich minder eenzaam voelen. Dat is echt belangrijk, want eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem.

Het Postcode Loterij Buurtfonds is blij met de vele lokale initiatieven. “Het project Eenzaamheid in de Stad van Stichting NL Cares is een mooi voorbeeld van waar wij voor staan: sociale cohesie en aandacht voor mensen die het moeilijk hebben,” legt Tatiana van Lier van het Postcode Loterij Buurtfonds uit. “Ook de vele andere buurtprojecten in plaatsen als Den Helder, Haarlem, Maarsbergen en Capelle aan den IJssel dragen wij een warm hart toe. Ze onderstrepen het belang van een actieve buurt, waar mensen samen hun leefomgeving mooier willen maken.

Korte aanvraagprocedure
De aanvraagprocedure bij het Postcode Loterij Buurtfonds is snel en eenvoudig. Het moet gaan om een project dat voor iedereen toegankelijk is en van de buurt een leukere plek maakt. Om een goed idee snel uit te kunnen voeren, staat de financiële bijdrage binnen twee tot zes weken op de bankrekening van de vereniging of stichting. Door inzichtelijk te maken welke buurtprojecten er allemaal gefinancierd worden, hoopt het Postcode Loterij Buurtfonds alle bewoners in Nederland te inspireren ook in actie te komen voor zijn of haar buurt. Aanvragen kunnen het hele jaar worden ingediend.

Postcode Loterij Buurtfonds voor een mooier Nederland
Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Postcode Loterij. Benieuwd naar de gefinancierde projecten bij jou in de buurt? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl.

Over de Nationale Postcode Loterij – de samenleving wint altijd
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 105 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij is met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Stichting DOEN: Aanjager van voorlopers
Stichting DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. DOEN ondersteunt vernieuwende initiatieven van voorlopers en geeft deze een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. DOEN is opgericht door de Nationale Postcode Loterij om vernieuwende initiatieven te steunen en ontvangt hier jaarlijks een bijdrage voor.

- Advertentie -