Raad van toezicht Spaarne Gasthuis verwelkomt nieuwe leden

Franka Morssink en Petra de Jongh zijn per 1 april 2024 benoemd als leden RvT

0
Franka Morssink (links) en Petra de Jongh (rechts). (Ingezonden foto)
Franka Morssink (links) en Petra de Jongh (rechts). (Ingezonden foto)

Franka Morssink en Petra de Jongh zijn per 1 april 2024 benoemd als leden van de raad van toezicht (RvT) van het Spaarne Gasthuis.

Voorzitter van de raad van toezicht Bernt Schneiders: “Met ervaring in het financiële domein, kennis over zorg en huisvesting vormen Franka en Petra een waardevolle aanvulling voor onze raad van toezicht en het gehele Spaarne Gasthuis. Wij zijn zeer verheugd over hun komst.

Franka Morssink is lid raad van bestuur bij Philadelphia. Dit is de op één na grootste organisatie in Nederland met ruim 600 locaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier is zij verantwoordelijk voor onder andere strategie, bedrijfsvoering, vastgoed, IT en digitale transformatie. Franka Morssink: “Het is een voorrecht om lid te zijn van de RvT en om een bijdrage te mogen leveren aan een sterke en duurzame toekomst van het ziekenhuis.

Petra de Jongh werkt als voorzitter raad van bestuur bij Pieter van Foreest. Deze organisatie biedt diensten en services voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn. Zij is met name verantwoordelijk voor de ontwikkeling van strategie, personeel, financiën en huisvesting. Petra de Jongh: “Ik kijk uit naar een mooie samenwerking in de RvT met bestuur en alle stakeholders. Voor mij persoonlijk is het belangrijk om een waardevolle bijdrage te leveren met mijn deskundigheid en ervaring. Er is sprake van een transitie in de zorg en om passende zorg te realiseren is vastgoed en huisvesting een belangrijke component. Ik heb in dit domein de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan.

Franka en Petra vervangen Nicoly Vermeulen en Fiona van ’t Hullenaar wiens termijnen als raad van toezicht leden zijn verlopen. Wij danken hen voor hun inzet en waardevolle bijdrage. De raad van toezicht van het Spaarne Gasthuis bestaat uit zes leden die worden benoemd voor een periode van vier jaar met een mogelijkheid van herbenoeming van vier jaar. De leden van de raad van RvT zijn: Bernt Schneiders (voorzitter), Francoise Dings, Ties Tiessen, Rob Tollenaar, Franka Morssink en Petra de Jongh.

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig:


Geef een reactie