‘Het begin van alles’ in de Toneelschuur in Haarlem

0

Op woensdag 26 april om 15.00 speelt Het begin van alles (5+) van de Toneelmakerij in de Toneelschuur in Haarlem. Deze beeldende kleutervoorstelling over het ontstaan van de wereld is voor kleine en grote mensen vanaf vijf jaar. Met maskers, poppen, maquettes en scheppingsverhalen uit alle windstreken scheppen de acteurs een nieuwe wereld op het toneel.

Hoe moeilijk kan het zijn om de wereld te scheppen? Eerst alles wegdenken wat er nu is. Geen aarde, geen zee, geen papa’s, geen mama’s, geen ‘jij’ en geen ‘ik’. Alleen één grote Rommel.

Ron en Sjon zijn verhuizers. Als ze op een dag met hun kisten midden op een toneel staan voor een zaal vol kinderen, blijkt er nergens iemand die de pakbon kan tekenen. En dan duikt er ook nog eens een meisje zonder naam op, met wel honderd vragen. Tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met de troep uit de kisten bouwen Ron en Sjon de hemel en bedenken het licht van de zon en de maan. En als ze uitgespeeld zijn en alles af is, is het opnieuw een grote Rommel. Maar wel eentje die er wezen mag.

Liesbeth Coltof en Rieks Swarte
Liesbeth Coltof – artistiek leider van de Toneelmakerij – en Rieks Swarte maakten eerder samen de succesvolle voorstellingen De hongerende weg (2007), De Storm (2011) en Pinokkio (2012). Net als bij De Storm zijn deze keer kostuumontwerper Carly Everaert en componist Belinfante betrokken. Rieks Swarte over de samenwerking met Liesbeth: “Het fijne van samenwerken met Liesbeth is dat we niet werken vanuit een vooropgezet plan. Er zijn dingen die ik graag aan de wereld wil vertellen, maar die in veel projecten nauwelijks de ruimte krijgen. In een project met Liesbeth ben ik niet alleen bezig met het decor, maar ook met de tekst, de muziek, het spel. Als ik dat bij mezelf mag toestaan, levert dat veel meer op dan het inkleuren van de plaatjes.”

Credits
concept Liesbeth Coltof en Rieks Swarte
tekst Tjeerd Bischoff
regie Liesbeth Coltof
vormgeving Rieks Swarte
kostuumontwerp Carly Everaert
lichtontwerp Guus van Geffen
muziek Joost Belinfante
dramaturgie Paulien Geerlings
regieassistentie Celine Hoex
spel Roel Adam, Tjebbo Gerritsma en Laurien Riha

Kaarten en informatie
Het begin van alles staat op zondag 26 april om 15.00 in de Toneelschuur in Haarlem.
Toneelschuur Haarlem
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
kassa: 023-5173910
www.toneelschuur.nl

Advertentie