Maatschappelijke Diensttijd start bij CityShapers

0

Op maandag 19 oktober is CityShapers gestart met de organisatie van de Maatschappelijke Diensttijd, onder de noemer YourCube. De leerlingen van het Coornhert Lyceum zijn de eerste doelgroep waar het jongerennetwerk actief mee aan de slag gaat, maar YourCube richt zich in het algemeen op iedereen tussen de 14 en 27 jaar. Cityshapers maakt deel uit van Yourcube in samenwerkingsverband met 16 andere steden.

Bij YourCube gaan jongeren aan de slag met het ontwikkelen van sociale en praktische vaardigheden. Tegelijkertijd dragen ze bij aan de maatschappij, want ze zetten zich vrijwillig in. Zo maken ze een mooie start met het opbouwen van hun CV. Door aan YourCube mee te doen, worden jongeren geholpen om een invulling te geven aan de Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

CityShapers verzorgde deze maand gastlessen op het Coornhert om uit te leggen wat de bedoeling is en welke projecten er zijn. In november gaan zij hier mee door. De teamleiders zijn enthousiast over het project en bieden de leerlingen de mogelijkheid onder schooltijd mee te doen aan YourCube.

Afhankelijk van de interesses en wensen van iedereen die mee wil doen, gaat CityShapers op zoek naar een geschikte werkplek: van het dierenasiel tot een ict-bedrijf en van de zorg tot een culturele instelling. Na het afronden van het traject ontvangen alle deelnemers een Europees erkend certificaat waarin is opgenomen wat hij of zij heeft geleerd en gedaan.

Iedereen tussen de 14 en 27 jaar kan meedoen met Yourcube, ga voor meer informatie hierover naar www.cityshapers.nl.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)