Gratis online voorlichtingsbijeenkomst over nalaten aan cultuur

door Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en de Toneelschuur en Filmschuur

0

Op maandag 23 november, om 11.00 uur organiseren de vier grote culturele instellingen van Haarlem: Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en de Toneelschuur en Filmschuur een gratis online voorlichtingsbijeenkomst over ‘nalaten aan cultuur’. In deze bijeenkomst vertelt kandidaat notaris Adriaan Helmig o.a. welke mogelijkheden er zijn om een culturele instelling in zijn of haar testament op te nemen.

De online voorlichtingsbijeenkomst is voor iedereen die er over nadenkt om een culturele instelling op te nemen in zijn of haar testament en daar meer over wil weten. Het is helemaal niet ingewikkeld en de vier Haarlemse culturele instellingen helpen graag. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst wordt kandidaat notaris Adriaan Helmig door Annette de Bock geïnterviewd over het nalaten aan een culturele instelling. Wat is belangrijk om te weten als u een culturele instelling in uw testament opneemt? Welke verschillende manieren zijn er om iets na te laten? Tijdens deze online voorlichtingsbijeenkomst is er ook alle ruimte om vragen te stellen aan Adriaan Helmig via e-mail, sms, WhatsApp of telefonisch.

Deelname
De voorlichtingsbijeenkomst is kosteloos te volgen vanuit huis. Het enige dat nodig is, is een internetverbinding en een computer, tablet of telefoon met beeld en geluid. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar maaike@toneelschuur.nl. Deelnemers ontvangen een e-mail met een link naar bijeenkomst en instructies hoe deze te volgen.

Geef toekomst aan cultuur
Steeds meer mensen besluiten (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een van de vier grote culturele instellingen in Haarlem. Omdat ze het belangrijk vinden dat volgende generaties ook kunnen blijven genieten van het rijke culturele aanbod in Haarlem. Daarom zijn het Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en de Toneelschuur en Filmschuur in maart j.l. gestart met de campagne Geef toekomst aan cultuur. Deze voorlichtingsbijeenkomst is onderdeel van de campagne. Meer informatie staat op www.cultuurtestament.nl.

- Advertentie -