Woonkamerfestival Gluren bij de Buren beleeft haar terugkeer in Haarlem

0

Zondag 20 maart is het tijd voor de tweede editie van Gluren bij de Buren Haarlem. Vorig jaar werden er 70 woonkamers omgebouwd tot incidenteel podium, waar lokale artiesten hun kunsten kwamen vertonen. Ook dit jaar kunnen alle inwoners uit Haarlem zich weer opgeven met hun woonkamer of als artiest.

Tijdens Gluren bij de Buren kunnen inwoners van Haarlem verschillende optredens van artiesten bijwonen in de woonkamers van straat-, wijk-, of stadsgenoten. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune. Elke woonkamer is gratis toegankelijk voor publiek waar tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden van een half uur plaatsvindt.

Om het succes van vorig jaar te evenaren is de organisatie weer op zoek naar woonkamers die een rol willen spelen binnen dit succesconcept. Heeft u een woonruimte die u beschikbaar wilt stellen? Haal dan voor een dag het festival over de vloer en biedt een podium voor één van de lokale artiesten.

Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook op zoek naar artiesten uit Haarlem die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van Smartlap tot jazz en van kindertheater tot poëzie. Het maakt niet uit wat je talent is, als het maar onder de noemer ‘podiumkunst’ valt. Elke artiest speelt tijden Gluren bij de Buren minimaal drie keer een optreden van 30 minuten in de aan zijn/haar toegewezen woonkamer.

Aanmelden voor Gluren bij de Buren kan tot begin februari. Voor meer informatie en het aanmeldformulier ga naar: www.glurenbijdeburen-haarlem.nl.