Kinderen van Haarlem: leer programmeren met LEGO

Educatieve LEGO-leraar Roel van der Linden inspireert kinderen om voor techniek te kiezen

0

Kinderen uit de omgeving Haarlem kunnen vanaf nu bouwen, creëren en leren programmeren met LEGO. Roel van der Linden, eigenaar en LEGO-leraar bij Bouwgabbers, vestigt zich namelijk in de voormalige grafische school TP2 op het Terschellingpad 2 in Haarlem. Roel heeft het zijn missie gemaakt om kinderen te inspireren om bekend te worden met techniek en programmeren.

Bouwgabbers bestaat inmiddels 3 jaar en werd door kinderen bezocht in Amsterdam Nieuw-West. Ook gaf Roel daar geregeld lessen op basisscholen. Roel: “Ik wil kinderen inspireren om ook naar techniek te kijken. LEGO vormt een super mooie brug: kinderen kunnen hun creativiteit kwijt en ondertussen leren ze hoe ze bijvoorbeeld een robot kunnen bewegen. Ontwikkeling van fijne motoriek, creativiteit en samenwerking komen aan bod in mijn lessen en workshops.

Type workshops
Iedere week zijn workshops te volgen waarin gebruik wordt gemaakt van de LEGO Education-lijn. Voor kinderen van 7 tot 9 jaar is een LEGO WEDO-workshop interessant. Daarin worden bouwwerkjes gemaakt zoals een ventilator, satelliet en robot en ondertussen is het een kennismaking met de eerste beginselen van techniek. LEGO Mindstorms spreekt kinderen vanaf 10 jaar aan en draait om de EV3 trainingsrobot.

Meer informatie over Bouwgabbers is te vinden op bouwgabbers.nl.

 

 

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)