Nieuwe opening van Gather op vrijdag 30 september 2016

3

Het oude V&D-gebouw in Haarlem vond op 15 juli 2016 een nieuwe bestemming. Het zou tot oktober worden ingericht als experimenteel warenhuis Gather. De bovenste verdieping kwam eerder in het nieuws toen huurders zich konden melden bij verhuurder Camelot Europe. Het winkel- en keldergedeelte werden toen geopend door locoburgemeester Joyce Langenacker.

Gather, het warenhuis van de kleinschalige maakindustrie en innovatieve merken, nam samen met handenvol creatieven zijn intrek in het winkelgedeelte op de onderste twee verdiepingen. Initiatiefnemer Danny van Heusden ziet het V&D-gebouw als een experiment naar een volgende stap en hij is blij het experiment tot 2017 door te mogen zetten. Om deze beslissing extra kracht bij te zetten sluit Gather tussen 22 en 25 september zijn deuren en zal op 30 september 2016 opnieuw opengaan.

Van Microsoft tot een skate-event
Gather was tot voor kort een podium voor (startende) ondernemers, jong designtalent en gevestigde, innovatieve merken. Het V&D-gebouw in Haarlem is een logische vervolgstap naar de eindbestemming: de Koepelgevangenis. Van Heusden legt uit: “Dit experiment is de volgende stap naar een volledige uitwerking in de Koepelgevangenis, die over niet al te lange tijd opengaat en die we als Gather willen invullen.”

Het warenhuis staat vanaf de opening voor een mix van creatieve producten en events. Van workshops over Microsoft tot een skate-event dat op dezelfde dag plaatsvond. Op dit moment zijn er creatieven en merken aangesloten zoals Arp Design, Lilo keramiek, Bebob Design en Fabel van Gyda Kropff. De deelnemende ondernemers zijn te vinden op de eerste etage. De activiteiten zorgen voor een steeds veranderende winkel en kleine of grootschalige events. Zoals het event van INretail, de brancheorganisatie van de non-foodretailsector in Nederland, dat op 18 oktober plaatsvindt. De ambitie van Gather is om elke twee maanden het pand te verbouwen tot een ‘living magazine’ en nieuwe inspiratiebron.

Van V&D-pand naar Koepelgevangenis
De oprichters van Gather herkennen dat makers vaak opgesloten zitten in hun ateliers, alleen met zichzelf of een paar medewerkers. Doordat de makers elkaar bij Gather elke dag ontmoeten, ontstaan er samenwerkingen. Dat is inmiddels gebeurd tussen Arp, Fabel en Forbo. En tussen Lilo en Fabel.

Er is nog ruimte voor makers en innovatieve merken om zich aan te sluiten bij Gather. Hiervoor is een selectieproces ontwikkeld. Er wordt druk gewerkt om de organisatie achter Gather te professionaliseren.

Gather is hét nieuwe warenhuis in het oude V&D-gebouw in Haarlem voor kleinschalige maakindustrie en innovatieve merken. Een inspirerende ontmoetingsplek voor nieuwsgierige consumenten, die minimaal tot 2017 in het pand blijft.
Meer informatie: http://www.thisisgather.nl.

3 REACTIES

Comments are closed.