Theatermakers laten kinderen luisteren tijdens de lockdown

0

Eigen Werk Theaterteam heeft een serie audio-podcast gemaakt voor kinderen die thuiszitten tijdens de lockdown. Om ze een alternatief te bieden voor de alom aanwezige beeldschermen. Theatermaker Pieter Tiddens vormt samen met acteurs Sabrina NaberMacnack en Tom Jaspers het illustere trio SAPIETOM. Een drie-eiige drieling die elke dag een avontuur beleeft. De podcasts zijn te beluisteren via het Eigen Werk Kinderkanaal op Youtube.

Eigen Werk Theaterteam heeft de serie podcasts SAPIETOM in zeer korte periode gerealiseerd. Dit om de thuiszittende schooljeugd te leren luisteren naar radio en de beeldschermen aan de kant te schuiven. Theatermaker Pieter Tiddens legt uit: “Toen wij aan ouders vroegen ‘Wat kunnen wij voor jullie doen in deze lockdowntijd?’ was het antwoord; ‘Haal de kinderen eens bij dat scherm weg!’. Daar moesten we erg om lachen, omdat we net heel veel leuke filmpjes hadden geplaatst op ons Eigen Werk Kinderkanaal. Maar we willen echt graag iets doen. Daarom deze luisterspelen, die het ouderwetse gevoel van de hoorspelen terugbrengen. We laten de kinderen een tiental minuten luisteren naar een vrolijk verhaal, om er ondertussen bij te tekenen of uit het raam te staren. In de hoop de kinderen te inspireren tot eigen activiteiten na het beluisteren.

Sapietom houdt van chaos
SAPIETOM gaat over de drie-eiige drieling Sap, Piet en Tom. Ze krijgen een idee, dat zetten ze om in een plan, gaan vervolgens over tot actie en kijken er daarna op terug. “De werkelijke uitvoering zal wel een hoop chaos met zich meebrengen, want niets gaat zoals het moet gaan. En wij houden van chaos,” lacht Tiddens.

Tijdens de thuisschooldagen komt er elke dag rond 15.00 uur een nieuwe podcast met de avonturen van Sap, Piet en Tom online. De podcasts worden geproduceerd tot de scholen weer opengaan. Pieter: “Als de kinderen nóg langer vanuit huis hun school moeten volgen? Dan maken we er gewoon weer een paar bij. Het is zo ontzettend leuk om te maken. En stilzitten kunnen wij toch niet.”

Vrolijke avonturen van de drieling
De drie-eiige drieling laat zien waar ze goed in zijn; samenwerken, elkaar helpen en voor elkaar zorgen. In de podcasts beleven Sap, Piet en Tom veel vrolijke avonturen. Veelal vanuit huis, want er is niets anders te beleven. De drieling zet een eigen circus op, geeft een eigen concert, bouwt een zandkasteel en gaat op pad met piraten. Niks doen is doen, is het thema van de drieling. Zo proberen ze de luisteraars aan te zetten om zelf ook dingen te ondernemen.

De podcasts SAPIETOM worden gemaakt door Sabrina NaberMacnack, Tom Jaspers en Pieter Tiddens, met een tune van Ronald Schmitz. De geluidnabewerking is van Dennis Mulder/D-recording.

De avonturen van SAPIETOM zijn te beluisteren via het Eigen Werk Kinderkanaal op Youtube of via de website www.eigenwerktheaterteam.nl.

 

- Advertentie -