Haarlemse podcast wint Dutch Podcast Award

0

De Grote Vriendelijke Podcast uit Haarlem heeft de Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie Cultuur & Muziek. Dat heeft organisator BNR Nieuwsradio donderdag 5 november 2020 bekendgemaakt. Makers Jaap Friso en Bas Maliepaard kregen de award eerder al uitgereikt door dj Michiel Veenstra.

De Grote Vriendelijke Podcast is de enige Nederlandse podcast over jeugdliteratuur voor volwassenen en bestaat sinds september 2018. De podcast, die vorig jaar ook al werd genomineerd voor de Dutch Podcast Awards, wordt opgenomen bij kinderboekwinkel Kiekeboek aan de Gierstraat. De jury stelt in het rapport dat je niet snel twee volwassen mannen zult vinden die met meer passie over jeugdliteratuur kunnen praten dan Jaap Friso en Bas Maliepaard: “Ze zijn gewoon goede interviewers die goed luisteren. De lange gesprekken met verschillende auteurs gaan op een prettige manier de diepte in. Het is een feest om al die grote schrijvers voorbij te horen komen. Een mooie opsteker voor de literatuur, deze sympathieke podcast.

Kinderboekrecensenten Friso (JaapLeest.nl) en Maliepaard (Trouw) praten maandelijks met een auteur, illustrator of vertaler die een bijzonder kinderboek gemaakt heeft. De jury prijst specifiek hun gesprek met kinderboekenschrijfster Tonke Dragt, die zelden nog interviews geeft. Dit jaar spraken ze verder met o.a. de Haarlemse illustratoren Charlotte Dematons en Thé Tjong-Khing.

De makers van De Grote Vriendelijke Podcast zijn vereerd met de bekroning. Haarlemmer Bas Maliepaard: “We steken veel energie in deze podcast. Dat de liefde die we voor jeugdliteratuur hebben op deze manier wordt opgemerkt, is natuurlijk fantastisch. Vooral omdat het een prijs is van zowel de luisteraars als een vakjury.

De Grote Vriendelijke Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds, De Versterking, de JC Ruigrok Stichting en de Gemeente Haarlem.

- Advertentie -
Vorig artikelMusea gaan dicht, bezoek ze digitaal
Volgend artikelKaartverkoop ‘Haarlem op Film’ gestart
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.