Kaartverkoop ‘Haarlem op Film’ gestart

0

Ondanks de huidige sluiting tot donderdag 19 november, kijken we vooruit. Na drie voorproefjes is vanaf 23 november dan eindelijk het eindresultaat te zien: Haarlem op Film. Dit bijzondere filmproject van Erik Willems, is een spannende zoektocht naar de ziel van de stad, met filmmateriaal uit een hele eeuw, ook aangevuld met wat Haarlemmers zelf gefilmd hebben in die honderd jaar.

Haarlem was in de vorige eeuw, de filmstad van Nederland, een soort Hollywood aan het Spaarne. Het begon met filmfabriek Hollandia, de eerste filmstudio van Nederland. Maar ook het roemruchte Polygoon zetelde jarenlang op de Koudenhorn, en ook Multifilm was nationaal bekend.

Er is dan ook ongelooflijk veel gefilmd in en rond de stad, maar er is nog nooit een poging gedaan om met al die filmschatten op zoek te gaan naar wat Haarlem tot Haarlem maakt. Die oogst is wonderlijk groot en prachtig. Erik Willems maakte er deze prachtige film van.

Haarlem op Film zal op 23 november besloten in première gaan in de Filmschuur. Het is dan op de kop af 775 jaar geleden dat Haarlem stadsrechten kreeg. Vanaf dinsdag 24 november is de film ook regulier te zien, in onder meer onze kleine theaterzaal.

De verkoop voor de vertoningen vanaf woensdag 25 november startte op donderdag 5 november om 12:00 uur via www.filmschuur.nl/extra-film/haarlem-op-film.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)