Week van de Mantelzorg: zie om naar elkaar

0

Mantelzorgers worden jaarlijks op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Corona zorgt in 2020 echter voor een totaal andere invulling. De Dag van de Mantelzorg wordt daarom een Week van de Mantelzorg van 9 tot 14 november. Het zou mooi zijn als juist in deze week mensen extra aandacht geven aan mantelzorgers in hun omgeving. Alle geregistreerde mantelzorgers in de regio Zuid-Kennemerland ontvingen van hun gemeente een brief met informatie hoe invulling aan deze week wordt gegeven.

Mantelzorgers doen iets heel bijzonders. Dat werd dit coronajaar eens te meer duidelijk. Fysiek samenkomen tijdens de traditionele door Tandem Mantelzorg georganiseerde feestelijke bijeenkomst in de Philharmonie kan dit jaar door COVID-19 niet doorgaan. De organisatoren in de diverse gemeentes gingen daarom op zoek naar alternatieven om mantelzorgers te bedanken.

Die alternatieven resulteerden in verschillende activiteiten en initiatieven per gemeente, variërend van een middag bloemen plukken in de Dahliatuin, een videoboodschap van de wethouder aan mantelzorgers, tot een cadeaubon met de keuze uit een verse appeltaart gebakken door het Appeltaart Imperium, kaartjes voor een door de Filmschuur digitaal uitgezonden film via picl.nl of een voordeurfoto gemaakt door een professionele fotograaf.

Tandem biedt in de Week van de Mantelzorg een aantal workshops aan. Zie ook www.tandemmantelzorg.nl. Verder wordt extra aandacht gevestigd op het aanbod van andere welzijnsorganisaties in de regio. Want er zijn meer mogelijkheden op het gebied van ondersteuning dan menig mantelzorger weet.

- Advertentie -