Organisatie side events F1 in handen van nieuwe stichting

0

Voor het side events festival ‘Zandvoort Beyond’, dat tijdens en in aanloop naar de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort wordt georganiseerd, wordt een aparte stichting opgericht. Deze nieuwe organisatievorm is een initiatief van de gemeente Zandvoort, de organisatie van de Dutch Grand Prix en Zandvoort Marketing. Door intensieve samenwerking tussen het hoofdevent en het side events festival ontstaat een unieke situatie waarbij de activiteiten niet alleen op het circuit zullen plaatsvinden maar ook in Zandvoort zelf en in de omliggende gemeenten.

De periode waarin bezoekers kunnen genieten van de sfeer van dit grootste autosportevent ter wereld wordt hiermee ook verlengd. “In aanloop naar het raceweekend in september brengt het Zandvoort Beyond Festival bezoekers en liefhebbers uit de regio al volop in de stemming,” aldus wethouder Raymond van Haeften. Robert van Overdijk (DGP) valt hem bij: “De side events zijn van grote meerwaarde voor het ultieme racefestivalgevoel dat we willen bereiken.

Bovendien zorgt het programma tijdens de racedagen voor spreiding van de bezoekers met een ticket voor de Dutch Grand Prix,” sluit Lana Lemmens (Zandvoort Marketing) af. De stichting is de organisatie die de evenementenvergunning voor alle activiteiten in het side events programma zal aanvragen.

Interim
De formele oprichting van de stichting, met de zoektocht naar de juiste directeurbestuurder, leden voor de Raad van Toezicht en Advies zal nog enige tijd in beslag nemen. Omwille van de tijd zijn er daarom tijdelijk een ervaren interim directeurbestuurder en eventproducente aangetrokken. Sander ten Bosch is de directeurbestuurder van de zelfstandige Stichting TT Week Assen. Productiemanager Annelot Lems is een ervaren freelancer en was vorig jaar al kort betrokken bij de voorbereidingen voor het side events programma. Samen met ondernemers in Zandvoort en uit de regio gaan ze vanaf nu vol aan slag om een divers side events programma neer te zetten.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelKinderen van Haarlem: leer programmeren met LEGO
Volgend artikelLockdown zorgt voor 16% meer acties tegen zwerfafval
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.