Op dinsdag 15 maart treden de pianistes Beth & Flo na ruim twee jaar weer op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Het wordt een feestelijk concert met een uniek pianoduo: ze laten met vier handen op één piano de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld.

Beth & Flo (oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst) zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau, gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor! Bij dit concert spelen zij o.a. de Rhapsody in Blue van Gershwin, werken van Oliver Davis en De Moldau van Smetana. Het is een concert zonder pauze dat ca 80 minuten zal duren.

De pianistes studeerden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. In 2020 stond het duo in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Beth & Flo hebben o.a. opgetreden in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en vele andere zalen en theaters in Nederland. In 2018 maakte het duo een tournee door het Verenigd Koninkrijk.

In mei 2021 kregen Beth & Flo van BNNVARA de kans om een theaterfilm te maken in het kader van het NPO Actieplan Cultuur. In Beth & Flo: Concert in Uitvoering nemen Beth & Flo de kijker drie kwartier lang mee in hun unieke mix van klassiek en cabaret.

Een andere prachtige kans kreeg het duo in november 2021: zij reisden naar Londen om daar gloednieuwe werken op te nemen van de Britse componist Oliver Davis, samen met het Royal Philharmonic Orchestra. Het album waarop deze werken voor twee piano’s en orkest te horen zijn, komt uit in 2023.

Info
Het concert op dinsdag 15 maart 2022 begint om 20.15 uur.
Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden.
Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.

Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten.

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig: