Pletterij Promovendi Podium: Godslastering

0

Na een jarenlange slepende discussie is in maart 2014 het verbod op smalende godslastering in Nederland komen te vervallen. De discussie over godslastering kreeg echter een nieuwe impuls na de aanslagen in Parijs en Denemarken begin dit jaar.

In diverse Europese staten is godslastering ook nog strafbaar en binnen de Verenigde Naties zetten staten zich in voor een internationale strafbaarstelling. Hoe wenselijk is deze ontwikkeling? Passen wetsartikelen die aparte bescherming bieden aan bepaalde gelovigen wel binnen het idee van gelijke behandeling? En wat is de rol van Nederland in deze discussie?

Mr. drs. Mirjam van Schaik, docent/onderzoeker bij de afdeling Encyclopedie van de Rechtswetenschap, Faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden, doet onderzoek naar deze vragen in het kader van haar promotieonderzoek naar godsdienstvrijheid en de relatie tussen staat en religie.

Info
Woensdag 8 april 2015, aanvang 20.00 uur.
Toegang € 3,00 / tot 25 jaar € 1,50.
Reserveren is gewenst, 023 542 3540 of reserveren@pletterij.nl.
Je kunt contant betalen bij de kassa, we hebben geen pinautomaat.
Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX in Haarlem.
Voor meer informatie: www.pletterij.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelBedrijf & Samenleving Haarlem en Omstreken haalt maximaal Maatschappelijk resultaat
Volgend artikelMan overleden bij woningbrand Leidseplein [update]
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.