Spaarndamse kunstmarkt brengt schoonheid en sfeervolle muziek

0

De eerste twee Spaarndamse kunstmarkten waren dit jaar een succes. De komende drie zaterdagen kan men er opnieuw terecht. Aanstaande zaterdag (25 juli) zullen achter de kramen vertrouwde gezichten te zien zijn, maar er komen ook nieuwe kunstenaars. Door regelmatig te rouleren en vernieuwen probeert de organiserende stichting de markt aantrekkelijk te houden, ook voor terugkerende bezoekers. 

Naast schilderijen vindt de bezoeker er sieraden, glaskunst, sculpturen en beelden in brons en hout en fotografie. Troubadour Paul Marselje zingt gedurende de dag regelmatig werk van zijn nieuwe album en harpiste Merel Naomi verzorgt het driekwartiersconcert om 14:00 uur.

In Spaarndam is nog meer moois te zien. Er zijn intieme terrassen naast de markt. De oude Kolksluis achter de kramen wordt nog steeds door de pleziervaart gebruikt. In het omliggende recreatieschap Spaarnwoude is het goed fietsen. Bij Tante Truus Bijl van de Historische Werkgroep Spaarndam aan de Westkolk 30 wordt men hartelijk welkom geheten . Bent u onder de indruk van dit mooie dorp, dan zijn er diverse boeken van Spaarndam verkrijgbaar op haar adres. Ook voor vragen over de geschiedenis van het dorp kunt u daar terecht.

Paul Marselje met liedjes van zijn nieuwe album
Er is een nieuw album uit van Paul Marselje, de troubadour uit Haarlem, ‘Een ander gezicht’. Reden genoeg om hem zijn liedjes dit jaar een drietal keren te laten zingen op de kunstmarkt. Hij is gedurende hele dag regelmatig te horen. Er werkten een keur aan bekende vakmensen mee aan het album, zoals gitarist Marcel de Groot, bassist Egon Kracht, pianist Peter Schön, zangeres Jolanda Traarbach en producer/technicus JP Exalto.

In de naastgelegen oude kerk is er driekwartiersconcert door harpiste Merel Naomi om 14:00 uur. Ze studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexander Bonnet. Haar master studie voltooide zij aan de Messiaen Academie bij Manja Smits. Ze heeft haar eigen concertpubliek opgebouwd. Het afgelopen jaar was ze onder andere te horen in de Beurs van Berlage in Amsterdam, in het Catherijneconvent in Utrecht, in het Teylers Museum in Haarlem, Burgers Zoo Arnhem, in de Engelse kerk op het Begijnhof en live op Radio Noordholland. Ze verrast haar publiek met contrastrijke concerten, eigentijdse benadering en originele programmatoelichtingen.

Er vaart weer een boot naar de Spaarndamse kunstmarkt
Om 10.00 uur vertrekt de Waterkoets van de Nieuwe Gracht tegenover nr. 80 uit Haarlem. Een ervaren gids van het Gilde Haarlem vertelt over bezienswaardigheden. In Spaarndam wandelt men met een gids van de Historische Werkgroep Spaarndam door historisch Spaarndam met de kunstmarkt als eindpunt. Na het bezoek vertrekt de boot rond 11.45 uur weer richting Haarlem. Kosten € 25 per persoon (inclusief koffie/thee aan boord).

Voor de zaterdagen 25 juli en 1 en 8 augustus kunt u zich per e-mail zich aanmelden via gildewandelingen@gmail.com. Bellen kan ook naar 06-16410803 op werkdagen tussen 0.900 en 10.00 uur en 18.00 en 19.30 uur. Aanmelden kan uiterlijk tot 2 dagen tevoren. minimale deelname 10 personen.

Info
Zaterdag 25 juli.
markt: 10 tot 17 uur / marktmuziek: 11:00 tot 16:30 uur / driekwartiersconcert: 14 uur
Meer informatie: www.marselje.nl/kunstmarkten/

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)