Spaarneschool wint TechniekToolkit

0

Vanaf 5 november kunnen de leerlingen van basisschool Spaarneschool in Spaarndam structureel aan de slag met Wetenschap & Techniek-onderwijs. De school heeft namelijk een TechniekToolkit ter waarde van €2.500,- gewonnen die bestaat uit vijf kisten met lesmateriaal voor technieklessen. Deze wordt donderdag a.s. feestelijk overhandigd door techniekcoach Cees Juffermans.

De Spaarneschool heeft als voorbereiding op de Kinderboekenweek, samen met bijna 250 andere basisscholen, succesvol deelgenomen aan de workshop Hoe word ik Proefjesproof? van TechniekTalent.nu. In de workshop ervoeren leerkrachten in een uur tijd dat Wetenschap en Techniek veel minder tijd en moeite kost dan ze misschien denken. En ze kregen allerlei leuke creatieve ideeën voor hun eigen klas. Na afloop ontvingen de scholen een ‘ProefjesProof’ certificaat.

Veel basisscholen willen aan Wetenschap & Techniekonderwijs doen
Wetenschap & Techniek is hot. Niet eens zozeer omdat er steeds meer vraag is naar goed opgeleide technici, maar vooral omdat steeds duidelijker wordt dat goed W&T-onderwijs sterk bijdraagt aan talentontwikkeling. W&T-onderwijs maakt kinderen nieuwsgierig, creatief en slimmer, leert ze samen te werken, te communiceren en kritisch en logisch te denken. Het ontwikkelt kortom spelenderwijs precies die vaardigheden waar deze tijd van technologische ontwikkelingen om vraagt. Zeker als het gebaseerd is op Onderzoekend en Ontwerpend Leren, en verankerd is in het totale onderwijsaanbod.

Voor basisscholen is W&T onderwijs een krachtig middel om zich te profileren. Ouders vergelijken scholen op verschillende aspecten, zoals de onderwijsmethode, kwaliteit van het onderwijs, grootte van de school en groepen, sfeer, locatie en aandacht voor cultuur en natuur. Na een grondige afweging kiezen ze een school die bij hen en hun kind(eren) past. Steeds meer ouders kiezen bewust voor een school waarbij techniek onderdeel uitmaakt van het curriculum.

Meeste Facebook likes
Net als veel van de deelnemende scholen aan de Proefjesproof workshop, deed Spaarneschool mee aan de wedstrijd om de meeste Facebook likes of retweets te verzamelen met een foto van het team en het ProefjesProof certificaat. En dat is gelukt! Spaarneschool verzamelde de meeste Facebook likes en krijgt daarom de TechniekToolkit donderdag a.s. overhandigd.

De belangstelling was veel groter dan verwacht, dus besloot TechniekTalent.nu om het enthousiasme van de basisscholen te belonen door 3 scholen blij te maken met een TechniekToolkit. Volgende week worden de TechniekToolkits uitgereikt aan de prijswinnaars de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam en de Koning Willem Alexanderschool in Haaften.

- Advertentie -