Spaarndamse kunstmarkten beginnen succesvol

0

Aanstaande zaterdag 28 juli is er weer een kunstmarkt in Spaarndam. Afgelopen zaterdag begon het seizoen met een druk bezochte en zonovergoten markt in het mooie oude dorp.

Veel bezoekers keerden naar huis met een kunstwerk onder de arm. De populaire markt telt aanstaande zaterdag 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden enzovoorts. Het is een feest van herkenning en verrassing. Sommige kunstenaars willen de bezoekers niet missen en die staan er daarom weer. Maar er staan ook veel nieuwe gezichten op de markt. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. In de sluis worden de hele dag kleinere schepen geschut. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.

Op de markt is er vrijwel de hele dag muziek te horen van Pit Hermans. De Amsterdamse speelt de Roemeens-Hongaarse cimbalom en de Appenzeller hackbrett. Ze is ook een singer-songwriter in zigeunerstijl. Ze studeerde bij Roemeense en Griekse leermeesters. Put Hermans speelde bij verschillende cd-opnamen en maakte 2 solo cd’s (2003 en 2006). Ze is vooral geïnteresseerd in het uitvoeren van de traditionele en pure muziek uit oude tijden.

In de Oude Kerk speelt om 14.00 uur het Spaarne Kwartet. Het wordt een swingende middag met bekende jazznummers en wellicht verzoeknummers. toegang gratis.

Ook dit jaar is ook de historische werkgroep Spaarndam weer van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.

Spaarndam is geen autodorp. De fiets is het ideale vervoermiddel voor wie wil komen. Bus 14 brengt je ook dichtbij de markt. Parkeren kan alleen op enige afstand.

De verdere data in 2018 zijn de zaterdagen 4 en 11 en 18 augustus.

Links

Tijden

  • markt: 11 tot 17 uur
  • marktmuziek: 11:30 tot 16:30 uur
  • driekwartiersconcert: 14 uur

Info