“Sell Me Your Secret” (14+) in de Toneelschuur

0

Stoomcursus privacy voor jongeren

Op woensdag 23 en donderdag 24 november 2016 (19:30 uur) speelt Maas theater en dans de voorstelling Sell Me Your Secret in de Toneelschuur in Haarlem.

Regisseur Floris van Delft ontving zondag 18 september de Erik Vos Prijs. Eerder maakte hij CASH (Gouden Krekel 2014) en Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren Krekel 2016) bij Maas. Deze keer gaat hij in een mix van een theatervoorstelling en een goudeerlijk gezelschapsspel met het publiek op zoek naar welke persoonlijke gegevens we wel en niet willen prijsgeven. Wanneer zijn al die data een zegen en wanneer een vloek? De voorstelling voor jongeren en jong volwassenen over privacy maakt een landelijke tournee tot en met 17 december 2016.

Sell Me Your Secret
Heb jij geheimen? Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor vrienden, familie of vreemden. Of toch wel?

Sell Me Your Secret (SMYS) gaat over privacy. Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. Zijn we paranoia als we vechten voor onze privacy of zal het allemaal zo’n vaart niet lopen?

Floris van Delft (regie, tekst):
Omdat we onze privacy stukje bij beetje inleveren hebben we nooit het idee dat het heel erg is. In deze voorstelling wil ik met het publiek een antwoord zoeken op de vraag: hoe erg is het?

Floris van Delft wint Erik Vos Prijs 2016
Juryrapport Erik Vos Prijs: “De grootste kracht van Van Delft is dat hij op geen enkele manier cynisch of vooringenomen staat ten opzichte van de wereld om hem heen. (…) Een regisseur die geëngageerd, warmbloedig en oprecht het theater niet als doel ziet, maar als een uniek middel om bij te dragen aan de versterking en verfijning van het sociaal weefsel in stad en land, terwijl hij ondertussen vele snaren bij het publiek weet te raken.

Sell Me Your Secret
Toneelschuur Haarlem, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem
Reserveren: www.toneelschuur.nl / 023-5173910
Aanvang: wo 23, do 24 nov 2016 – 19:30 uur
Toegang: vanaf € 12,50