Lezing over sexy selfies in de Bibliotheek

0

Lezing voor ouders én tieners

Veel jongeren maken tegenwoordig sexy selfies van zichzelf en de meeste ouders hebben geen idee van het online leven van hun kind. Tijdens de interactieve lezing gebaseerd op het boek Sexy selfies, geeft schrijfster Maria Genova veel voorbeelden uit de praktijk en legt dilemma’s voor.

De meeste ouders hebben geen idee met wie hun kind chat. Ze denken vaak: ‘Mijn kind doet zoiets niet’. Ze vragen elke dag aan hun kind hoe het op school was, maar nooit hoe het online was.

Genova geeft tal van voorbeelden van slimme kinderen die de meest vreselijke dingen online hebben meegemaakt en hoe je dat als ouder kunt voorkomen. Deze interactieve lezing is ook heel interessant voor tieners, omdat de voorbeelden voor hen herkenbaar zijn.

Uit cijfers van de overheidssite veiliginternetten.nl blijkt dat ruim zestig procent van de jongeren onder de zestien wel eens te maken heeft gehad met onbekenden die hen tot naaktfoto’s of seks proberen te bewegen. Sexting is een groeiend probleem en het begint op een steeds jongere leeftijd, omdat kinderen vaak al op de basisschool een smartphone en een laptop hebben.

Info
Maandag 21 november | 20:00 – 22:00 uur | € 7,50 /€ 10,- (niet-leden)
de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 te Haarlem
Meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl