300 jaar oud, maar springlevend: vrijmetselarij in Haarlem

0

Op 25 juni 1717 spreken vier vrijmetselaarsloges in het Londense bierhuis Goose and Gridiron af te gaan samenwerken. In 2017 viert men het 300-jarig bestaan van die oudste vrijmetselaarsorde in de wereld, de United Grand Lodge of England. De Nederlandse Orde van Vrijmetselaren is daar in 1756 uit voortgekomen.

Ook in Haarlem zijn vrijmetselaarsloges. De oudste loge uit 1788 bestaat nog steeds. U bent zaterdag 9 (10-17u) en zondag 10 september (12-17u) welkom in het monumentale gebouw aan de Ripperdastraat 13, een zijstraat van de Parklaan vlak bij het station. Bekijk het monumentale gebouw. Ga in gesprek met leden van de mannen-, vrouwen- en gemengde loges. Er zijn doorlopend rondleidingen, met onder meer een bezoek aan de rituele ruimte. Er is een kleine tentoonstelling. Er zijn korte video’s en presentaties. Er is informatiemateriaal om mee te nemen, zoals magazines en brochures.

In oktober wordt landelijk de week van de vrijmetselarij georganiseerd vanwege het jubileum. Ook in Haarlem zal er met lezingen aandacht aangegeven worden in het weekend van 14 en 15 oktober.

Meer informatie via: vrijmets@gmail.com.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)