Spaarne Gasthuis investeert in nieuwe patiëntvriendelijkere bewakingsmonitoren

0

Het Spaarne Gasthuis investeert in nieuwe bewakingsmonitoren om nog efficiënter en veiliger patiënten te kunnen monitoren. Hiervoor is het ziekenhuis een samenwerkingsverband aangegaan met het Chinese bedrijf Mindray. Vrijdagmiddag 11 november bezocht een Chinese delegatie het ziekenhuis in Haarlem Zuid om een Chinese leeuwendans bij te wonen.

Het gaat om patiëntbewakingsmonitoren voor de hoog kritische afdelingen. Allereerst zijn de hartbewaking en de spoedeisende hulp voorzien van deze apparatuur, en vervolgende de intensive care en het hele OK complex, zowel in Haarlem Zuid als in Haarlem Noord. Hoofddorp volgt begin volgend jaar.

Uniek in het monitoring systeem is dat een patiënt die bewaakt naar meerdere afdelingen gaat, slechts één keer voorzien wordt van een monitor die gedurende het hele verblijf bij de patiënt blijft. Zo hoeven er niet steeds opnieuw ECG plakkers en andere spullen op de patiënt geplakt te worden. Op de verschillende afdelingen kan men dan ook gebruik maken van de gegevens van de patiënt op voorgaande afdelingen. Dit scheelt tijd en is veel patiëntvriendelijker.

Voor het ziekenhuis is het ook van belang dat nu alle afdelingen van hetzelfde systeem gebruik maken. Dit scheelt met name in onderhoud en in uitwisselbaarheid. Ook trainingen voor artsen en verpleging worden op deze manier eenduidig.

Sneller en flexibeler meebewegen
De samenwerking met het Chinese bedrijf krijgt voor de toekomst een geheel nieuwe dimensie. Er zal vooral worden ingezet om samen met het Chinese bedrijf na te denken over veranderingen in de toekomst. Pierre Grotens, zorgmanager Spaarne Gasthuis:,,Als ziekenhuis willen we niet alleen apparatuur afnemen van leveranciers, we willen vooral met hen nadenken over wat goed is voor de patiënt. Op die manier kunnen wij sneller en flexibeler meebewegen in een snel veranderende zorgomgeving.