NoFoodWasted Winnaar Present Your Startup 2016

0
NoFoodWasted Winnaar Present Your Startup 2016. PR foto Present Your Startup.
NoFoodWasted Winnaar Present Your Startup 2016. PR foto Present Your Startup.

Na meer dan 150 aanmeldingen in 5 regionale rondes en een halve finale, stonden uiteindelijk 7 finalisten op het podium tijdens de Finale van Present Your Startup 2016. NoFoodWasted werd na een spannende avond uitgeroepen tot winnaar van deze 3e editie van Present Your Startup.

De avond werd ook deze keer weer gehost door Jort Kelder, die samen met de investeerders kritische vragen stelde aan de ondernemers. Deze investeerders-jury bestond uit Frank Appeldoorn (Volta Ventures), Johan van Mil (Peak Capital), Yme Bosma (Eneco Ventures), Vincent Pieterson (RTL Ventures), Simone Brummelhuis (The Next Women) en Michiel Geerdink (Haarlemvalley Capital).

Swipeguide haalt 300.000 euro op

Tijdens de show zelf werd ruim 80.000 euro in cash en 80.000 in prijzengeld (Oa een marketing campagne van Rabobank) en 300.000 inkind toegezegd aan oud finalist Bardoggy, Swipeguide en NoFoodWasted. Onder andere Tape zegde toe om 200.000 euro aan diensten te investeren in oud finalist Bardoggy. Eneco zegde toe om klant te worden van Swipeguide omdat Yme Bosma in de pauze werd overtuigd door reeds bestaande klant Philips. NoFoodWasted haalde als enige live geld op.

The day after bleek dat nummer 2 Swipeguide op de borrel na afloop van de show een investering heeft opgehaald van 300.000 euro bij een informal investor. Dit is voor het fonds Haarlemvalley Capital de aanleiding om verder te praten met Willemijn Schneyder over een investering van nog eens 100.000 euro in januari 2017. Ook kwam tijdens de borrel na afloop naar boven dat een groepje met investeerders wil instappen in Restoranto. Nog niet duidelijk is wat de hoogte van dit bedrag is.

De geïnteresseerde investeerder van Ridiculously Good redde het niet om op de show te verschijnen, maar heeft eerder gesproken met Shemara Pijpers over een investering van 200.000 euro. Er zijn daarnaast diverse andere investeerders geïnteresseerd.

Al met al waren de investeerders tijdens de show nog voorzichtig. Een dag later kan al de conclusie worden getrokken dat 380.000 euro in cash en 380.000 inkind het resultaat is slechts een dag later. Als de rest van de afspraken gestand wordt gedaan lopen de investeringen al snel op tot 1 miljoen of meer.

Present Your Startup organiseerde het evenement eerder in 2014 en 2015. Present Your Startup heeft een toegankelijke aanpak, is bekend vanwege Live funding en uniek door de lokale stimulering van het startup ecosysteem in een regionaal en (inter)nationaal netwerk.