First® Lego® League seizoen van start

0

Het FIRST® LEGO® League seizoen kondigt zich weer aan. Vanaf augustus 2019 gaat de competitie van start met het thema “Cityshapers”. De focus ligt op het vormen van de bewoonde wereld van de mens. In het onderdeel project gaan de leerlingen zich verdiepen in een probleem van mensen in de bewoonde wereld.

Woonmogelijkheden, infrastructuur, bevoorrading zijn hierin mogelijke onderwerpen. Na het formuleren van een probleemstelling gaan de kinderen op zoek naar mogelijke oplossingen voor dit probleem. Zij werken dit uit in een presentatie en delen deze met de wereld om zich heen. Dit kan een deskundige zijn, een bericht in de krant, een tentoonstelling of presentatie op school. Creativiteit hierin telt ook mee. Tijdens de regiofinale bij Hogeschool Inholland wordt een presentatie aan een jury gegeven en deze wordt beoordeeld.

Elementen
Naast het project-onderdeel staan nog 3 elementen op de planning voor de regiofinale: Robotdesign, Robotprestatie en Core Values. Bij Robotdesign laten de leerlingen hun robot zien aan een jury en leggen de keuzes voor hun ontwerp aan hen uit. Bij Robotprestatie gaat het om het behalen van het hoogste aantal punten tijdens de missies met de robot. Hiervoor krijgen zij 3 kansen. Bij het onderdeel Core Values draait het om het laten zien van de samenwerking binnen het team, sportief gedrag naar tegenstanders en vooral het plezier dat er is geweest in het proces van voorbereiding.

Aan het einde van de dag worden de resultaten van alle teams bekeken door de jury. Er kan per onderdeel gewonnen worden en een prijs voor de overall winnaar. Dit team krijgt de ticket naar de Beneluxfinale.

Hogeschool Inholland regiofinale
In november 2018 tijdens het seizoen Into Orbit hebben wij op 2 locaties zo’n 36 teams met een totaal aantal van 250 kinderen mogen verwelkomen bij onze regiofinales in Haarlem en Alkmaar. De scholen zijn afkomstig uit de regio’s Haarlem, IJmond, Noord Kennemerland, Alkmaar, Zaanstad en de kop van Noord Holland. Dit jaar streven wij naar nog meer deelnemende teams van verschillende scholen. De nieuwe opzet van de competitie, waar bij klassen eerst op school een finale houden, moet ervoor zorgen dat er nog meer kinderen met techniek in aanraking komen.

Inschrijven
Later dan gebruikelijk is de inschrijving sinds 6 mei open. Inschrijven kan via www.firstlegoleague.nl. Er is, zoals eerder vermeldt, iets veranderd in de opzet van de competitie. Het is de bedoeling dat scholen met klassensets gaan werken. Bij inschrijving ontvang je een klassenset en daarmee kan een school een klassenfinale op school organiseren. Kosten voor deelname liggen rond de €300 euro. (Dit is exclusief de aanschafkosten van de Mindstorms EV3 robot van LEGO®.) Het beste team vertegenwoordigt dan de school tijdens de regiofinale. Bij de regiofinale in Alkmaar wordt slechts 1 team per school toegelaten. Meer informatie hierover is te vinden op www.firstlegoleague.nl.

Kick Off
11 september is het Kick Off event bij Hogeschool Inholland Alkmaar en Inholland Haarlem. We geven dan o.a. een thematische workshop, uitleg over de juryonderdelen Project, Robotdesign en Core Values en een workshop over het programmeren.

Regiofinale 2019
De regiofinale in Alkmaar is op 20 november 2019 en de regiofinale in Haarlem is op 27 november 2019.

Sponsor
Om dit evenement mogelijk te maken zijn wij op zoek naar regionale bedrijven die willen bijdragen d.m.v. sponsoring. Dit kan een financiële bijdrage zijn of een bijdrage in natura. Dit kan bijvoorbeeld door een robot te adopteren. Hiermee wordt een school geholpen door een robot in bruikleen te geven. Voor sponsorpakketten zie www.fll-haarlem.nl of www.fll-alkmaar.nl.

Aanwezig bij Promotie Evenement Techniek Den Helder
Op maandag 3 juni is in Den Helder aan de Willemsoord een Promotie Evenement Techniek (PET). Dit evenement is bedoeld voor bassischoolleerlingen uit de regio Den Helder en Texel. André Kuipers is een van de aanwezige gasten. Dit evenement wordt georganiseerd door Tech@Connect. Hogeschool Inholland Alkmaar zal aanwezig zijn met een viertal wedstrijdtafels om de leerlingen te laten kennismaken met het programmeren van de Mindstorms EV3 robot van LEGO® en de missies van het seizoen Into Orbit.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)