Gemeente opent haar poort

0

De Zijlpoort heeft haar deuren geopend voor ondernemers die meedenken met gemeentelijke opgaven. Sinds september zijn ondernemers, uit het netwerk van Seats2meet Haarlem, twee dagen per week in de Zijlpoort aan het werk. Hierdoor ontstaat een directe verbinding tussen ondernemers, ambtenaren en de uitdagingen in de stad.

Wethouder Joyce Langenacker (Economie): “Onze deuren staan open voor ondernemers en Haarlemmers met initiatieven. Door hun aanwezigheid ontstaat een ‘mixed zone’; een directe verbinding tussen ondernemers en ambtenaren en de uitdagingen in de stad. We hopen op deze innovatieve manier mooie oplossingen te creëren die niet afhankelijk van het beschikbare budget bij de gemeente zijn, maar een eigen verdienmodel hebben”.

Pilot
Het gaat om een pilot van drie maanden waarbij ambtenaren hun sociale vraagstukken of gebiedsopgaven voor konden leggen aan Seats2meet. Verschillende ondernemers worden per thema gemobiliseerd. Met elkaar en met behulp van creatieve werkvormen wordt de opgave omgezet in een voorstel. Seats2meet werkt samen met De Verhalenmakers. Op dit platform van schrijvers verschijnen de oproepen tot actie en alle bevindingen.

Op locatie in de stad
Behalve in de Zijlpoort organiseert Seats2meet ook bijeenkomsten in Belcanto (Schalkwijk) én andere locaties. Het ondernemerschap bevorderen in Schalkwijk is één van de uitdagingen en om die reden is een Seats2meet locatie geopend bij Belcanto. Hierdoor is het makkelijker inventariseren wat ondernemers in deze wijk nodig hebben. Ook zijn er bijeenkomsten georganiseerd in het Winkelcentrum Schalkstad, Da Vinci (Meerwijk) en in Haarlem – Oost. De idee hierachter is om de ambtenaren de wijk in te brengen, dicht bij de problematiek.

Inspiration Thursday- 24 november 2016
Op donderdag 24 november heeft Seats2meet samen met Circus Circulair, de Rabobank en de gemeente Haarlem de bijeenkomst Samen Werken aan een Circulair Haarlem georganiseerd. Een bijeenkomst voor ondernemers, organisaties en bedrijven die willen weten wat de circulaire economie precies inhoudt en voor hen kan betekenen. Het idee hierachter is om samen Haarlem circulair te maken.