Edwin Rutten swingt in de Oude Kerk

0

Heemsteedse jazzliefhebbers komen absoluut aan hun trekken wanneer zaterdagavond 4 februari vier topjazzmusici onder de noemer ‘Muziek met een verhaal’ een spetterend optreden verzorgen in de Oude Kerk. Zanger Edwin Rutten, bassist Eric Timmermans, pianist Jean Louis van Dam en drummer Erik Kooger staan garant voor een avondje swingende jazz.

Edwin Rutten (velen zullen zich hem herinneren als Ome Willem) is niet alleen theatermaker, presentator van radioprogramma’s op het gebied van jazz en klassieke muziek. Hij is ook nog eens een begenadigd jazzzanger voor wie de lol van jazz vooral ligt in de swing, de fun van het timen en het lui achteroverliggen op de beat. Als geen ander kan hij met zijn songs kleine verhaaltjes vertellen.

Voor zijn vele verdiensten voor de Nederlandse jazz kreeg hij al een aantal prijzen, waaronder de Peter Schilperoort Jazz Award (2011) en de MeerJazz-prijs (2009). Eric Timmermans is een veelzijdige bassist wiens muzikale carrière begin jaren ’80 begon. Deze muzikale omnivoor beheerst vele muzikale genres, hoewel de jazz bovenaan staat. Hij speelde onder meer mee op de laatste cd van Gerard Cox en maakte opnames met de Amerikaanse tenorsaxofonisten Scott Hamilton en Harry Allen. Jean Louis van Dam is een allround jazzpianist en werkte eerder twaalf jaar als pianist, componist, arrangeur en orkestleider van de Utrechtse cabaretière Tineke Schouten. Ook begeleidde hij artiesten als Georgie Fame, Woody Shaw, Rita Reys, Tetske van Ossewaarde, Madeline Bell en natuurlijk Edwin Rutten. Erik Kooger onderbreekt zijn tour met De Deeldeliers (rond Jules Deelder) en het Michiel Borstlap Trio om als drummer zijn gewaardeerde bijdrage te leveren aan dit unieke jazzconcert. Kooger studeerde van 1990 tot 1996 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna speelde hij onder meer samen met Teddy Edwards, Deborah Carter, Hans Dulfer, Edsilia Rombley en Gino Vannelli.

Info
Jazz in de Oude Kerk – zaterdag 4 februari – Oude Kerk – aanvang 20.15 uur – entree € 21,00, CJP € 20,00. Kaarten via www.podiaheemstede.nl of aan de kassa van Theater De Luifel, Herenweg 96, Heemstede op werkdagen tussen 9 en 12 uur of voorafgaand aan de voorstelling.