Tiende Bevrijdingspop Herdenkingsconcert met Yorick van Norden en topsopraan Charlotte Riedijk

0

Het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout wordt op 4 mei 2017 alweer voor de tiende keer gehouden. Dit jaar begeleidt het Kennemer Jeugd Orkest op het hoofdpodium van Bevrijdingspop Yorick van Norden en Nederlands’ beste sopraan Charlotte Riedijk. Het concert legt de muzikale verbinding tussen het herdenken op 4 mei en het vieren van de vrijheid op 5 mei.

Om 20.00 uur wordt op de schermen naast het podium de Nationale Herdenking op de Dam uitgezonden. Daarna, rond 20.30 uur, start het gratis toegankelijke Herdenkingsconcert van Bevrijdingspop. Het concert wordt gedragen door het Kennemer Jeugd Orkest met muzikale intermezzi door Yorick van Norden en Charlotte Riedijk. Tijdens het Herdenkingsconcert draagt Lotte Raar het gedicht voor dat zij schreef in het kader van de gedichtenwedstrijd ‘Dichter bij 4 mei’ van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Tevens is er een bijdrage van Joris van der Weide, deelnemer aan een schrijfwedstrijd voor scholieren van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Kennemer Jeugd Orkest
Het Kennemer Jeugd Orkest speelt op het Herdenkingsconcert onder leiding van Matthijs Broers. Voor hen bekend terrein; in het verleden speelde het orkest meermaals op 4 mei in de Haarlemmerhout. Voorafgaand aan het Herdenkingsconcert geeft het Kennemer Jeugd Orkest een aantal concerten in Praag.

Yorick van Norden
Haarlemmer Yorick van Norden speelde in het verleden al eens op het Plein van de Vrijheid en het Houtpodium van Bevrijdingspop. Samen met zijn band The Hype scoorde hij in 2011 een hit met de single Do Yo Know? In 2016 riep NPO Radio 2 Van Norden met zijn single Stranglehold uit tot Radio 2 Talent.

Charlotte Riedijk
Sopraan Charlotte Riedijk is een van de meest veelzijdige zangeressen van haar generatie. Ze trad als solist op in diverse Europese landen, de VS en China. Charlotte werd opgeleid aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en geeft nu zelf les aan jonge zangers en zangeressen. In 2012 richtte zij De Stem van Haarlem op, om zo een brug te slaan tussen conservatorium en beroepspraktijk.

Gratis toegankelijk
Speciaal voor het Herdenkingsconcert staan op het veld klapstoelen opgesteld. Het concert trekt elk jaar meer bezoekers, dus het is aan te raden op tijd aanwezig te zijn als u een stoel wilt bemachtigen. Het concert zal rond 21.30 uur zijn afgelopen en is zoals altijd gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze kan na afloop gedoneerd worden in de collectebussen bij medewerkers van Bevrijdingspop.