Kennemer Jeugd Orkest in Concert met Tania Kross

0

Op zondagmiddag 11 december om 15.00 uur geeft het Kennemer Jeugd Orkest o.l.v. Matthijs Broers het jaarlijkse Najaarsconcert in de Philharmonie in Haarlem. Deze keer is het orkest een samenwerking aangegaan met het Divertimento Jeugdstrijkorkest, waardoor de strijkers van het KJO worden versterkt en de Divertimento leden een keer kunnen spelen o.l.v. een echte dirigent!

Het orkest speelt een heel afwisselend programma, leuk voor jong en oud, zeker in deze feestperiode.

Het orkest treedt na een eerdere succesvolle samenwerking opnieuw op met Mezzosopraan Tania Kross. Zij zal een aantal aria’s ten gehore brengen uit beroemde opera’s van Dvorak, Rossini en Bizet. Tevens zal zij begeleid door het orkest een aantal songs van Shirley Bassey laten horen! En zij zal het concert eindigen met een echte uitsmijter!

Nathan Schaumann won tijdens het Prinses Christina Concours 2015 een optreden met het Kennemer Jeugd Orkest en zal tijdens dit concert het 3e Pianoconcert van Ludwig van Beethoven spelen. Schaumann is een aanstormend talent en eindigde eerder dit jaar als eerste in het prestigieuze Steinway Concours in Amsterdam.

Daarnaast speelt het orkest de Ouverture van de musical West Side Story, het liefdesverhaal van Tony en Maria, in de stijl van Romeo en Juliet, maar dan tegen het decor van Amerikaanse straatbendes in de Upper West Side van New York.

Meteen na de pauze speelt het Divertimento Jeugdstrijkorkest twee hilarische stukken van de componist Anderson: Blue Tango en de Typewriter. En wie herkent het ritme van de typemachine van weleer nog?

Zoals helemaal bij deze feestperiode past, speelt het orkest ook De Feestelijke Ouverture van Schostakowitsch, die er natuurlijk uit zal knallen in bombastische Sovjet-stijl!

Het KJO
Het KJO is in 1995 ontstaan door het samengaan van de jeugdorkesten van de Haarlemse en de Bloemendaalse muziekscholen en vierde vorig seizoen haar 20-jarig bestaan. In het orkest spelen momenteel ongeveer 60 jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privé-docenten. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.

Jaarlijks worden twee grote concerten gegeven in november/december en in april. In de meivakantie vindt een buitenlandse concertreis plaats die komend jaar als hoofdbestemming de stad Praag heeft. In 2007 werd deelgenomen aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, waar het KJO een eerste prijs cum laude behaalde. In 2017 zal het orkest deelnemen aan het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten en wederom een gooi doen naar de eerste prijs!

Toegangsbewijzen en meer informatie
Kaarten kunnen besteld worden via www.theater-haarlem.nl of aan de kassa van de Philharmonie. Toegangsprijzen : € 19,50, CJP/kind t/m 16 jaar € 14,50 (inclusief garderobe en een drankje in de pauze) .

Info
Jubileum Concert Kennemer Jeugd Orkest
Zondag 11 december 2016, aanvangstijd:
 15 uur
Philharmonie Haarlem

Meer informatie: www.kennemerjeugdorkest.nl.