Opening tentoonstelling Groene Schoolpleinen

0

Met het doorknippen van een groen lint van klimop opende wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema dinsdag 17 oktober de tentoonstelling Groene Schoolpleinen in het ABC Architectuurcentrum. De tentoonstelling toont de schoolpleinen van De Beatrixschool, De Kring, De Talenten, De Wadden, De Zuidwester, Vrije school Kennemerland, De Rudolf Steinerschool en De Werkschuit in de diverse seizoenen. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 12 november 2017.

In 2015 heeft de gemeente Haarlem scholen benaderd om hun schoolpleinen te vergroenen en stimuleerde dit met een subsidie. Acht scholen hebben uiteindelijk subsidie ontvangen. De scholen zijn met ontwerpers, ouders en kinderen aan de slag gegaan om hun schoolpleinen om te toveren. Ontmoeten, natuurlijk spelen, educatie en biodiversiteit waren onderdeel van het ontwerp.

Wethouder Sikkema: “Haarlem wil de stad graag vergroenen. Met dit project zijn we weer een klein stapje dichter bij dat doel. De tentoonstelling geeft een mooi beeld van de groene schoolpleinen. Ze zijn alle acht verschillend, wat hetzelfde was, was de betrokkenheid en het enthousiasme, niet alleen van de directeuren en leraren, maar ook van de ouders, omwonenden en de kinderen.