Kunst in het Spaarne Gasthuis najaar 2017

0

Schilderijen, foto’s en sculpturen

In het Spaarne Gasthuis zijn altijd kunstexposities te zien. De komende maanden zijn op de verschillende locaties onder meer exposities van schilderijen, foto’s en sculpturen te zien van diverse kunstenaars.

Vicky Missaar – schilderijen
Haarlem Zuid tot en met 31 oktober
Nog tot het einde van deze maand is de kunst van Vicky Missaar te bewonderen. In de wachtruimte van de polikliniek interne geneeskunde, locatie Haarlem Zuid, hangen haar schilderijen. Vicky: “De aquarellen zijn een boeiende techniek omdat het materiaal voor een deel, zijn eigen gang gaat. Het sluit goed aan bij de sfeer die ik met mijn werk wil oproepen. Voor mij hebben die landschappen te maken met vrijheid. Dat geldt ook voor de vogels en paarden die ik schilder. Vrijheid, kracht en beweging.” Meer info: www.vickybrinkmann.nl.

Claudia Schmit – schilderijen
Hoofddorp tot en met 30 november
Claudia Schmit exposeert in locatie Hoofddorp, polikliniekgang 63-70, haar schilderijen. Deze zijn nog te zien tot 30 november a.s. Schmit is zelfstandig kunstenaar. Zij maakt schilderijen in verschillende stijlen. Haar werken zijn altijd groot, kleurrijk en een beetje mysterieus. Haar inspiratie haalt ze overal vandaan. Soms uit een foto die ze ziet in een tijdschrift, dan weer uit iets dat zij heeft gezien tijdens één van haar reizen of gewoon uit haar fantasie! Meer info: www.claudiaschmit.nl.

Herbert Willems – schilderijen
Haarlem Noord tot en met 30 november
Herbert Willems exposeert in de wachtkamer van radiologie in Haarlem Noord zijn schilderijen. Zijn werk noemt hij ‘romantisch-realisme’. Willems: “Romantisch omdat ik geen authentieke afbeelding van de werkelijkheid maak, maar een vervormde. De vervorming is bijna altijd een versobering of vereenvoudiging. Realistisch omdat ik de werkelijkheid weergeef. Door het weglaten ontstaat ruimte voor de fantasie van de toeschouwer.” Meer info: www.freewebs.com/herbertwillems.

Betty Nieuwenweg – bronzen beelden
Alle locaties tot en met 5 januari 2018
Uit de bronzen beelden van kunstenares Betty Nieuwenweg spreekt een grote liefde voor de natuur. Zij brengt in haar beelden bepaalde gevoelens tot uitdrukking: gevoelens van schoonheid, van vriendschap, van liefde. In de serie ‘gebouw en mens’ wordt de interactie getoond tussen mensen in een ommuurde omgeving. Zij exposeert niet alleen in de vitrine van Hoofddorp, maar ook in de draaideuren van Haarlem Noord, Haarlem Zuid en Hoofddorp. Meer info: nieuwenweg.exto.nl.

Hazel Ling – fotografie
Haarlem Zuid tot en met 5 januari 2018
Hazel Ling is fotograaf. In haar werken is de natuur haar grootste inspiratiebron. Krakende bladeren, dansende bomen en brekende golven zijn voor haar uitgangspunten om eigen taferelen te creëren en een sfeer en emotie mee te geven. Ling: “Ik speel graag met beweging, kleur en licht en zo ‘schilder’ ik met mijn camera. Intuïtie is in het proces van groot belang en niets is dan ook gepland.” Meer info www.hazelling.nl.