Herfstwandelen en een bezoek aan Huis Leyduin

0

Het bos op Buitenplaats Leyduin verkleurt. Een klein laagje mist en een flauw zonnetje maken het er met de dag mooier. Op de buitenplaats zijn twee gemarkeerde wandelingen van 2 en 3 kilometer die u gecombineerd of los van elkaar kunt wandelen.

De herfstvakantie is een mooie tijd voor een heerlijke wandeling die u kunt combineren met een gratis bezoekje aan Huis Leyduin. Huis Leyduin is in de herfstvakantie open op maandag 23, dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. Vrijdag 27 oktober is het huis van 11.00 tot 13.00 uur geopend.

U wordt hartelijk ontvangen door onze vrijwilligers en kunt de stijlkamers bekijken en genieten van de tentoonstelling Mezen en andere vogels. De tentoonstelling bestaat uit keramiek, schilderijen, sieraden, fotografie en beelden. Op zondag 29 oktober van 13.00-16.00 uur zijn de kunstenaars in Huis Leyduin aanwezig om u meer te vertellen over hun kunstwerken. Ook daarvoor nodigen wij u van harte uit.

Zo komt u er
Huis Leyduin is met de fiets goed bereikbaar via de Leidsevaart of de Vogelenzangseweg. Het adres daarvoor is Tweede Leyweg 1 in Vogelenzang. Er is een parkeerplaats met 60 plaatsen. Het enige en juiste navigatieadres voor de parkeerplaats is Woestduinweg 4, Vogelenzang. In het wandelbos zijn twee gemarkeerde routes uitgezet. Het 100 meter verderop gelegen Gasterij Leyduin is dagelijks geopend. www.gasterijleyduin.nl.