Wie helpt uilenballen pluizen op 10 december

0

De Jeugdvogelclub van de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland gaat zondag 10 december uilenballen pluizen en kinderen van 10 t/m 13 jaar kunnen meehelpen.

Wist je dat er in een uilenbal een heel verhaal zit? Je kan dat verhaal ontdekken door mee te pluizen. De muizenschedeltjes en -kaakjes uit de ballen worden op naam gebracht en daarna mogen de kinderen ze mee naar huis nemen.

Doe je mee op zondag 10 december van 10:30 tot 12:30 uur? Het pluizen is in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen, Zeeweg 12 te Overveen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden via j.stuart@planet.nl.

Wat is de Jeugdvogelclub?
Een binnen-ochtend is niet gebruikelijk voor de Jeugdvogelclub. Normaal struinen we ergens in de natuur. U kent ze vast wel, kinderen die niets liever doen dan beestjes zoeken, het liefst naar natuurfilms kijken en heel blij zijn als ze een vogel in de tuin zien. Voor die kinderen is al in 2007 de Jeugdvogelclub opgericht. Door elke maand de 2e zondag van de maand naar buiten te gaan, leren de kinderen veel over de natuur. Van vogels, maar ook van alle andere aspecten van de natuur. Ben je ongeveer 10 à 13 jaar, doe dan eens op proef mee. www.vwgzkl.nl/jeugdvogelclub.