Start Stiefmoedercafé Kennemerland

0

Relatietherapeut en ervaringsdeskundige Joyce Haverkort opent op maandag 9 april de deuren van het eerste Stiefmoedercafé (in) Kennemerland. Het aantal nieuw samengestelde gezinnen stijgt explosief. Een nieuwe liefde is fijn maar er komt vaak meer bij kijken dan men in eerste instantie vermoedde. In Nederland strandt 60 procent van de nieuw samengestelde gezinnen. Vooral de stiefmoeder staat onder druk.

Dit initiatief is ontstaan doordat Joyce in haar praktijk en uit eigen ervaring weet dat het emotionele krachtenveld waar gezinsleden in een nieuw samengesteld gezin mee te maken hebben groot is. Ook onderzoek toont aan dat in Nederland 60 procent van de nieuw samengestelde gezinnen binnen 2 jaar strandt (Spruijt en Kormos 2014) en ook dat juist de positie van stiefmoeder in nieuwe gezinnen vaak de meest ingewikkelde is (Cottyn 2011, Manneke 2011). Dat moet beter kunnen voor iedereen die zo vol enthousiasme aan een nieuwe gezin is begonnen. Een tweede scheiding wil niemand, zeker ook niet voor de kinderen.

Tijdens de bijeenkomst kun je onder het genot van een hapje en drankje in een ontspannen sfeer elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen met vrouwen die zelf stiefmoeder zijn (geweest) en door (ervarings)deskundigen informatie krijgen over de dynamiek van het samengestelde gezin en andere relevante onderwerpen. Omdat het fijn is met anderen kennis te maken en te praten over wat jou ook zo bezig kan houden en je in je omgeving weinig andere stiefmoeders kent waardoor je je regelmatig niet begrepen voelt.

Info
Kosten: € 17,50 per bijeenkomst (inclusief een hapje en drankje), vooraf te voldoen na aanmelding.
Tijd: 19.50 u deur open. Aanvang 20.00u tot 21.30u Locatie: in Overveen of Haarlem, afhankelijk van het aantal deelneemsters.
Opgeven voor 31 maart via email: haverkort.therapie@gmail.com of 06-16316663. Je aanmelding is definitief na ontvangst van betaling.