Week van de Ontmoeting

0

Eenzaamheid komt veel meer voor dan wij denken, ook in uw eigen vriendenkring. Maar liefst 30% van de Nederlanders is eenzaam en 10% zelfs sterk eenzaam. Daarom wordt eind september in het hele land een speciale week gewijd aan het bekend maken van mogelijkheden om elkaar op diverse manieren te ontmoeten. In Haarlem hebben we heel veel van deze ‘ontmoetingsplaatsen’, zo blijkt tijdens deze ‘Week voor de Ontmoeting’ die van 27 september t/m 6 oktober wordt gehouden.

Programma in de Week van de Ontmoeting
Kom kijken en meedoen bij tientallen activiteiten en ontmoetingsplekken voor alle Haarlemmers! Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar iedereen elkaar gratis en vrijblijvend kan ontmoeten. Een van de thema’s van dit jaar is: ontmoeten door kunst en cultuur. Kunst en cultuur als middel bij uitstek om de spiraal van eenzaamheid te doorbreken én om anderen te ontmoeten. Op het programma o.a. de Buurtbios, De Grote Eenzaamheidshow, ontmoetingsdiners, Verhalenlunch, Museummatch, wandelingen door de buurt.

Welkom op de feestelijke opening bij Hart Haarlem
Om de week feestelijk te starten is er op donderdag 27 september (15:00-17:00 uur) een feestelijke opening bij Hart Haarlem. Hier krijgt u een voorproefje van wat u die week kunt doen en informatie over het project ‘Haarlems Goud’. Met onder andere: Film première Buurtblik, Marisa Beretta (Dubbel Belicht), René van de Rijst (Verhalenhuis), optredens, informatie div. organisaties en activiteiten. Er is ook koffie ‘met lekkers’. Gratis Toegang, u kunt gewoon langskomen: aanmelden is gewenst maar niet verplicht en kan via aanmelden@haarlemeffect.nl. Locatie: HART Haarlem, Kleine Houtweg 18 (zaal 002).

De week van de ontmoeting wordt mogelijk gemaakt door o.a. Haarlem Effect, DOCK, Stem in de Stad, Leger des Heils, Ontmoetingskerk, Verhalenhuis, Het Dolhuys, de Bibliotheek, Selimiye Moskee, Hart-Haarlem, BUUV, SIG, Roads.

Aanmelden voor de opening bij Hart kan via aanmelden@haarlemeffect.nl. Is niet verplicht, maar vinden we wel fijn. Kunt u niet zelfstandig komen naar de opening in Hart komen? Voor (gratis) vervoer van en naar Hart kunt u t/m 20 september bellen met de Buurtwinkel: 088 118 29 72

Het volledige programma van de Week van de Ontmoeting staat per stadsdeel op: www.haarlemontmoet.nl.