Opening nieuwe Duinwijckhal

0

Op donderdag 18 oktober wordt de nieuwe Duinwijckhal in Haarlem geopend door wethouder Merijn Snoek (Sport). De openingshandeling vindt plaats om 16.15 uur.

De realisatie van de nieuwe Duinwijckhal aan het Badmintonpad komt voort uit het project VMBO Vernieuwt! , een project waarbij het Sterrencollege is gerealiseerd. De bouw van de nieuwe hal is als onderdeel van het project gestart in september 2017.

Na een bouwtijd van een jaar is de nieuwe Duinwijckhal klaar voor gebruik. De hal voldoet aan de A norm van het NOC*NSF en aan de internationale normen van de Badminton World Federation. Tevens voldoet de hal aan de KVLOeisen ten behoeve van schoolsport.

Het vervangen van de huidige hal door een nieuwe, multifunctionele sporthal is een jarenlange ambitie van het Sterrencollege en van badmintonvereniging Duinwijck. De badmintonvereniging wordt gebruiker en huurder van de nieuwe sporthal. Daarnaast zal de hal gebruikt worden voor bewegingsonderwijs door scholen.