Internationaal jazztrio Celano/Badenhorst/Baggiani in de Pletterij

0

Op zaterdag 26 januari is in de Pletterij het trio Celano/Badenhorst/Baggiani beluisteren. Het trio bestaat uit de Argentijnse drummer, componist en producer Marcos Baggiani, de Belg Joachim Badenhorst op klarinet en tenorsax en de eveneens Argentijnse gitarist en componist Guillermo Celano. Het drietal brengt meeslepende, onverwachtse ritmes en melodieën samen in een muzikaal mengsel dat niemand onberoerd zal laten.

Afgelopen jaar kwam hun eerste album ‘Lili & Marleen’ uit op het Portugese label Clean Feed. De pers was lovend.

  • Het drietal is perfect in staat om een bekende song binnenste buiten te keren. … Zo is ‘Lili & Marleen’ een fijne voortzetting van een discografie waar de heren trots op mogen zijn.” – JazzFlits
  • Samenhangende, fraai opgebouwde composities met fascinerend solowerk van de bandleden. Met name het solistisch samenspel van Joachim Badenhorst op tenorsaxofoon en klarinetten en gitarist Celano zorgen voor het nodige vuurwerk. Op onvoorspelbare wijze begeleid door slagwerker en percussionist Baggiani; stuwend en meeslepend.” – Jazzenzo

Het drietal toert aankomende maanden Nederland, België en Oostenrijk, onder andere in het BIMhuis op 18 januari. Uiteraard kan dan de Pletterij niet overgeslagen worden.

Het concert begint om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20.00 uur.

Toegang: € 10,00 / Vrienden van de Pletterij: € 9,00/ Haarlempas en bezoekers onder 25 jaar betalen € 7,50. We Are Public heeft dit concert geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.