Veel Nederlands dierenleed bij de bron voorkomen

Kim Feenstra, Kimberley Klaver en Carlo Boszhard vragen aandacht voor dit vrijwilligerswerk

0

Stichting Dierenhulp heeft in het afgelopen jaar veel Nederlands dierenleed voorkomen. Bonaire, een bijzondere gemeente van Nederland en Curacao een autonoom land binnen het koninkrijk stonden hierin centraal.

Op Bonaire werden sinds 2008 ruim 1755 dieren gratis geholpen, door de dierenarts waarmee samengewerkt wordt. Op Curacao wordt met meerdere dierenartsen samengewerkt en werd eind 2018 nummer 11.691 ingevoerd in de database van Stichting Dierenhulp. Totaal dus 13.446 gratis ingrepen die veel leed voorkomen hebben.

Hier zijn we reuze trots op. Vooral omdat wij een kleine vrijwilligersorganisatie zijn die haar werk kan doen dankzij donateurs en mensen die achter onze aanpak staan. Steriliseren voorkomt dat dieren geboren worden. Dieren die over het algemeen kansloos zijn en een onzeker bestaan tegemoet zouden gaan.” Aldus Stichting Dierenhulp.

Ambassadeurs vragen hulp
Topmodel Kim Feenstra, Actrice Kimberley Klaver en TV personality Carlo Boszhard steunen de aanpak van harte. Via een campagne die nu van start gaat vragen ze aandacht voor dit vrijwilligerswerk. “Het is niet moeilijk om goed te doen en ik ben al ruim 15 jaar ambassadeur en heb gezien hoeveel goeds gedaan wordt met weinig middelen.” Reageert Carlo Boszhard.

Ik reis veel en zie veel leed met dieren. Ik kwam via een collega model met deze stichting in contact en we hadden gelijk een klik. De kleinschaligheid en directheid spreekt mij enorm aan. Je weet direct wat er gedaan wordt.“ Zegt Kim Feenstra. Kimberley Klaver reageert kort maar krachtig: “Niets doen hoort gewoon niet bij mij. Toekijken is daarom ook geen optie, en ik ben blij dat wat kan doen.

Steriliseren geeft een natuurlijk verloop, plus een gezondere populatie, dat is bewezen. De Stichting Dierenhulp doet het al 23 jaar en hebben daar veel ervaring mee opgebouwd. Naast preventie bewijzen ze lokale overheden nog een dienst op Sociaal vlak. Ze helpen vooral mensen die het zelf niet kunnen bekostigen.

Of er nog wat te wensen is? “Jazeker”, klinkt het direct. “Het wordt tijd dat overheden gaan inzien dat dieren levende wezens zijn. Die emoties kennen en gevoel hebben. De dierenverordening die wij op Curacao en Bonaire hebben aangeboden zou daarom aangenomen moeten worden. Het zijn Nederlandse dieren levend in het koninkrijk Nederland, en wij laten ze niet in de steek.” Reageert Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp.

Meer informatie over het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp en hoe ook u kunt helpen via de website www.dierenhulp.nl.